rss

Retrospectiva 2011: Noutatile producatorilor asiatici

  1. 23/12/2011
  2. Tags: Honda, Hyundai, Kia, Mazda, Toyota
    Vezi toate fotografiile (13)

    In ciuda greutatilor intampinate (cutremur si tsunami), constructorii auto asiatici au avut un an plin. Daca profitul a fost pe masura evenimentelor de lansare, urmeaza sa vedem in primele luni ale anului viitor, cand vor fi publicate rezultatele financiare.

    Mazda

    Japonezii de la Mazda au lansat in 2011 o serie de modele importante pentru pietele europene. La Frankfurt a debutat noul Mazda3 facelift, masina ce aduce o serie de imbunatatiti de ordin estetic, dar si tehnic, capitol la care s-au remarcat modificarile de ordin dinamic, cu un coeficient Cx de 0,27. Modelul a fost lansat pe piata din Romania la un pret de  pornire de 14.390 Euro, cu TVA inclus. In cadrul aceluiasi eveniment a fost prezentat publicului nou CX-5.

    SUV-ul CX-5 este promotorul noii filosifii de design numita “Kodo, Sufletul Miscarii” si beneficiaza  de o noua generatie a tehnologiilor SKYACTIV,  care promit un consum de carburant redus si performante imbunatatite.

    Toyota

    Poate cea mai asteptata surpriza semnata Toyota a fost noul coupe cu tractiune spate GT 86, frate geaman cu Subaru BRZ, model ce puncteaza reintoarcerea niponilor in segmentul sportivelor. Modelul se lauda cu cel mai scazut centru de greutate in cazul unui model de serie.

    Pe langa modelul cu priza la publicul tanar si doritor de adrenalina, Toyota insista cu gama sa de modele hibride, lansand noul Prius+  si noul Prius plug-in, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Un autoturism important pentru constructorul auto pe pietele europene, noul Yaris a fost lansat si pe piata din Romania la un pret de pornire de 12.691 euro, cu TVA inclus.

    Mitsubishi

    Mitsubishi face un important pas pe piata din Romania si lanseaza noul i-Miev, primul vehicul electric de serie, la un pret de baza de 29.548 euro, fara TVA. Ca si CitroEn C-Zero si Peugeot i-ON, citadina cu zero emisii atinge o viteza maxima de 130 km/h si are o autonomie de 150 km.

    Constructorul auto si-a semnat prezenta la Salonul Auto de la Tokyo cu doua concepte care anunta doua viitoare modele de serie: Mirage si PX-MiEV II. In timpo ce primul previzualizeaza viitoarea generatie Outlander, Mirage se va transforma intr-un model de oras.

    Honda

    De cealalta parte, Honda a adus la Salonul Auto de la Geneva gama revizuita Honda Jazz (inclusiv versiunea hibrida), ce marcheaza reintroducerea sistemului de transmisie automat CVT la segmentul flexibil B hatchback.

    Tot in martie a fost lansate pe plan european si versiunile cu faceliftt Accord Sedan si Tourer. Ambele modele au primit o serie de imbunatatiri  privind designul, emisiile, sofatul si manevrare a vehiculelor.

    La Frankfurt, producatorul auto a lansat noul Civic,  model dezvoltat special pentru piata europeana, si  Insight 2012 cu facelift.  Honda Civic este oferit cu o gama de motorizari formata din trei unitati, toate echipate cu o cutie de viteze manuala in 6 trepte, ECO Assist, tehnologie avansata de control a combustibilului si Idle Stop.

    Nissan

    Anul 2011 a adus publicului roman noua generatie a citadinei Nissan Micra. Masina este oferita la un pret de pornire de 7800 euro cu TVA si 3 prime de casare si a fost dezvoltata pe noua platforma V a marcii Nissan.

    In urma feedback-ului pozitiv primit in urma lansarii noului Juke, constructorul auto a lansat si o versiune de inalta performanta a crossoverului. Juke-R este animat de un propulsor preluat de la GT-R, care produce nu mai putin de 480 CP.

    Din pacate, Nissan s-a vazut obligat sa scoate din ofertele comerciale ale dealerilor europeni modelul Cube, dupa ce modelul japonez nu a reusit sa atinga obiectivul de vanzari la care se astepta casa auto.

    Hyundai-Kia

    De la japonezi trecem la coreeni si punctam evolutia grupului Hyundai-Kia. Kia a adus in atentia publiclui varianta cu trei usi a modelului Picanto si a lansat pe piata din Romania noul Rio, model desemnat “Masina Anului 2012” de catre jurnalistii auto membri  APAR. Autoturismul este disponibil  pe piata din Romania la preturi cuprinde intre 10.097 si 13.692 euro, cu TVA inclus.

    Hyundai a lansat la Salonul Auto de la Frankfurt noul i30, autoturism ce a fost punctat cu maximul de cinci stele la testele Euro NCAP. Modelul, proiectat la Centrul Tehnic Hyundai Motor Europa, va ajunge pe piata la inceputul anului 2012 in varianta hatchback, in cinci usi.

    Dar pana anul viitor, Hyundai a pregatit pentru publicul roman noul i40, proaspat lansat pe piata locala. Oferit la un pret de baza de 22.800 euro, cu TVA inclus, autoturismul vine cu o gama de motorizari formata din trei unitati Euro V: doua pe benzina si unul diesel – in doua versiuni de putere.

    Vizualizari: 2817