rss

Frankfurt 2011: Toyota lanseaza noile Prius+ si Prius plug-in

  1. 23/08/2011
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Plug-in, Prius, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota a confirmat prezentarea viitorului Prius+ in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, care va avea loc in perioada 15-25 septembrie. Tot atunci va debuta si noul Prius plug-in.

    MPV-ul cu sapte locuri utilizeaza sistemul Hybrid Synergy Drive cu baterii litiu-ion. Modelul masoara 4,62 metri in lungime, 1,78 metri in latime si 1,57 metri in inaltime, cu 15,5, 8,5 si 3 cm mai mult comparativ cu versiunea sedan. Creste si ampatamentul cu 8 cm, in timp ce coeficientul aerodinamic Cx atinge un nivel remarcabil de 0,29.

    Datorita inovatiilor aduse, Toyota a reusit sa reduca emisiile sub 100 grame/kilometru. In plus, acum motorul electric este alimentat de baterii litiu-ion, spre deosebire de acumulatorii de tip nichel-metal hidrura, utilizati in cazul sedanului.

    La Frankfurt va mai debuta si noul Prius plug-in, versiunea incarcabila la priza a hibridului Prius. Modelul utilizeaza tehnologia PHEV si vine cu un consum mediu de numai 2,2 litri la suta de kilometri.

    Noul Prius plug-in inregistreaza un nivel al emisiilor de numai 49 grame/kilometru, jumatate fata de emisiile Priusului standard. Totodata, autovehiculul poate functiona numai electric, beneficiind de o autonomie crescuta.

    Vizualizari: 1638