rss

Honda a lansat la Frankfurt noul Civic

  1. 13/09/2011
  2. Categoria: Honda
  3. Tags: Civic, Honda, Insight
    Vezi toate fotografiile (5)

    Noul Honda Civic a fost dezvaluit la Salonul Auto de la Frankfurt. Proiectat special pentru piata europeana, modelul va fi comercializat exclusiv in versiunea hatchback in 5 usi, incepand cu prima parte a anului 2012.

    Perioada de dezvoltare a noului Civic s-a intins pe parcursul a patru ani, iar majoritatea componentelor folosite sunt noi. Materialele utilizate pentru interior sunt de o calitate superioara, iar motorizarile sunt acum mai eficiente si mai performante

    Clientii europeni vor putea alege dintr-o gama de motorizari formata din trei unitati: versiunea 1.4 litri benzina, versiunea 1.8 litri benzina si versiunea 2.2 litri diesel. Toate motorizarile sunt echipate cu o cutie de viteze manuala in 6 trepte, ECO Assist, tehnologie avansata de control a combustibilului si Idle Stop.

    De asemenea, sunt echipate cu sistem Hill Start Assist. In plus, motorul de 1.8 litri poate fi cuplat la o transmisie automata in 5 trepte creata special.

    Pe langa noul Civic, constructorul auto a lansat la evenimentul german si varianta actualizata a Honda Insight. Noul model se lauda cu o mai mare atentie pentru mediul inconjurator, un habitaclu imbunatatit si un design exterior reimprospatat ce include si o noua grila frontala.

    La standul Honda se mai regasesc vehicul electric Honda EV, o platforma hibrida plug-in, de dimensiuni medii si vehiculul cu zero emisii FCX Clarity.

    Conceptul Honda EV raspunde necesitatilor unui client urban si utilizeaza aceeasi dispunere pentru 5 pasageri regasita si pe Honda Jazz. Conceptul Honda EV atinge o viteza maxima de 144 km/h si are o autonomie de 160 km.

    FCX Clarity este un vehicul electric, cu pile de combustie pe baza de hidrogen producand electricitate ca urmare a reactiei dintre hidrogen si oxigenul din atmosfera. Aceasta reactie are doar o emisie, apa simpla  (H2O) sub forma de vapori. Autoturismul poate fi realimentat de la gol la plin in mai putin de patru minute si are o autonomie de 460 km si o viteza maxima de 160 km/h (100 mph).

    Vizualizari: 2488