rss

Cum sa gasesti o masina second hand la un pret bun

 1. 11/05/2012
 2. Tags: Auto Index, bursa auto index, masina second hand
  Vezi toate fotografiile (1)

  Sa gasesti masina potrivita la mana a doua poate fi o adevarata provocare. Necesita timp, bani, nervi tari si anumite riscuri la care te supui odata ce ai pornit in cautarea “unui chirias” pentru garajul tau. Aparent banale, trucurile de mai jos te vor ajuta sa intri in posesia autoturismului dorit:

  1. Stabileste un buget. Inainte de a porni la drum trebuie sa stii clar de ce bani dispui. Daca este vorba de un credit bancar, asigura-te ca vei primi suma pe care o estimezi. S-ar putea sa-ti supraevaluezi nivelul de eligibilitate si sa pierzi timp cautand masini care depasesc bugetul real. La final vei fi dezamagit.

  2. Cere parerea prietenilor, cunostintelor. Suntem siguri ca ai deja o marca preferata, ca ti-ai fixat deja unu-doua modele, insa nu te lasa condus de val. Intreaba-ti amicii, cunostintele care au modelele cu pricina si cere-le parerea. Care sunt punctele slabe? Sunt multumiti? Ce brand ti-ar recomanda? Daca ai o cunostinta care lucreaza intr-un service sau care este extrem de pasionat de industria auto, poti cere un sfat competent. De multe ori vezi lucrurile distorsionat din afara.

  3. Analizeaza piata. Nu te pripi in luarea deciziei. Intai documenteaza-te asupra evolutiei pietei. Care este valoarea masinii pe piata second hand? Nivelul de echipare in ce fel influenteaza pretul? Dar kilometrajul? Sau anul fabricatiei? Pentru a afla toate aceste informatii consulta Bursa Auto Index, singurul instrument de masurare a evolutie ofertelor de autoturisme la mana a doua. Astfel, nu vei cadea in plasa vanzatorilor CARE cer o suma ce depaseste cu mult media pietei.

  Totodata, echipa Auto.ro iti pune la dispozitie Ghidul cumparatorului, un cumul de sfaturi si sugestii pertinente, care trateaza atat aspecte precum stabilirea corecta a bugetului, dar si trucuri privind inspectia tehnica si perfectarea actelor.

  4. Nu intotdeauna un pret mic inseamna o afacere buna. Chiar daca pretul este avantajos, nu lua o masina care nu este bine intretinuta.  Ulterior vei fi nevoit sa faci investiti costisitoare pentru a remedia defectiunile. In plus, este vorba de siguranta ta si a celor dragi.

  5. Verifica minutios starea masinii. Arunca o privire atenta asupra exteriorului, in special asupra chederelor masinii (portbagaj, usi, parbriz) sa nu fie "gazata" vopseaua.  Fii atent la liniile si designul masinii. Daca linia usii din fata nu se continua fluent pe usa din spate inseamna ca a fost inlocuita una din portiere. Pentru a-i verifica “dedesupturile”, du-o la un service ales de tine. Foarte important: verifica la o reprezentanta daca kilometrajul este real. Asigura-te ca proprietarul are toate actele si ca nu are amenzi neplatite.

  Urmarind punctual acest mici trucuri, vei fi mai aproape de incheierea unei tranzactii avantajoase. Gaseste cea mai buna oferta, consultand cu atentie in cele peste 30.000 de anunturi de vanzare masini second hand prezente pe Auto.ro.  

  Echipa Auto.ro va atrage atentia asupra metodelor de inselatorie utilizate de falsii vanzatori de autoturisme. Nu va lasati pacaliti!

  Vizualizari: 26530