rss

Piese auto Opel Astra G : ce piese cauta proprietarii celui mai popular Opel din Romania?

  1. 24/05/2021
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: bara opel astra G, catalizator Opel Astra G, egr Opel Astra G, faruri Opel Astra G, pompa Opel Astra G
    Vezi toate fotografiile (2)

    Opel Astra G este una din cele mai cunoscute si conduse automobile din Romania si cel mai popular Opel care circula pe strazile noastre. Asa ca posesorii de asemenea vehicule sunt mereu in cautare de piese auto noi sau de la dezmembrari. Iata ce trebuie sa stie un posesor de Opel Astra G.

    Ce piese auto pentru caroserie de Opel de Astra G se cauta cel mai mult?
    Piesel auto care sunt la mare cautare, sunt cele de caroserie, din partea frontala. Pentru ca sunt modele auto destul de vechi, fabricate intre 1998 si 2009, sistemul de franare este destul de slab si orice sistem electronic de siguranta la preintampinarea accidentelor lipsesc total. Asa ca este plin de accidente in care sunt implicate aceste modele. Din fericire, pentru ca 95% din accidente sunt usoare, posesorii de Opel vor avea nevoie doar de cateva elemente esentiale. E vorba de faruri Opel Astra G , care se sparg imediat la un impact frontal si, din fericire sunt ieftine noi sau de la dezmembrari, dar si de bara Opel Astra G , care la fel, se sparge in urma unui accident usor.

    Piese auto Opel Astra G care sunt scumpe: ce cauta proprietarii?
    Posesorii de Opel Astra G cauta si piese auto scumpe, nu doar ieftine. Intre anul 2004 si 2009, mai multe modele de Astra G cu motorizare diesel au fost echipate cu filtre de particule. Fiind autoturisme vechi, care au circulat mult in Romania, in conditii de trafic greu, aglomeratie si regim de bara la bara, filtrul de particule mai mult ca sigur s-a infundat si a fost nevoie de inlocuire sau curatare. Deci filtrul de particule Opel Astra G este o alta piesa foarte cautata de soferii acestor masini. De cele mai multe ori, aceste filtre se gasesc noi de cumparat, dar nici cele de la dezmembrari nu sunt ocolite. 

    In cazul modelelor pe benzina, catalizator Opel Astra G este piesa care face probleme. In primul rand din cauza varstei, ca rugineste si apar gauri, dar apare si zgomotul. Dar si pentru ca multi posesori l-au eliminat, crezand ca vor obtine mai multa putere, iar acum cauta nou sau de la dezmembrari sa il puna la loc.

    Ce probleme tehnice apar la un Opel Astra G ?
    Chiar daca nu ai parte de un accident in urma caruia sa fii nevoit sa inlocuiesti bara de protectie sau farurile, poti sa te confrunti cu o serie de probleme mecanice. Daca ai un Opel Astra G pe benzina, te poti considera norocos. Sunt masini fiabile, iar problemele sunt de ordinul tehnic la articulatii. Adica la brate, bascule, bucse sau pivoti, care cedeaza ceva mai repede din cauza gropilor, spre deosebire de alte modele.

    In cazul unui Opel Astra G pe motorina, lucrurile sunt mai complicate. Chiar daca motoarele sunt in general fiabile, vor aparea probleme cu valva EGR de Opel Astra G, care se va infunda din cauza depunerilor de calamina. Pompa de motorina Opel Astra G este si ea o alta problema, deoarece se strica destul de des, la fel ca injectoarele de Opel Astra G.

    Ce preturi poate avea un Opel Astra G in Romania?
    Fiind fabricata incepand cu 1998, Opel Astra G este unul din cele mai longevive modele auto din istoria moderna. A avut o viata de 11 ani, fiind construit atat sub forma de Opel Astra, cat si ca Vauxhall Astra, in Marea Britanie. Poti sa gasesti un asemenea model la preturi cuprinse intre 600 de Euro si 4500 de Euro. Evident, modelele mai scumpe sunt printre ultimele construite, adica din 2008 si 2009, care au la momentul vanzarii kilometrii putini.

    Ce caroserii auto are Opel Astra G ?
    Opel Astra G a fost realizat in mai multe forme de caroserie. Cea mai populara este varianta hatchback cu 5 uso, dar au fost construite si modele hatchback cu 3 usi, sedan, coupe sau cabriolet, inclusiv break. Poti sa cumperi orice fel de caroserie, deoarece vei gasi piese auto pentru oricare dintre ele.

    La ce sa ne uitam cand cumparam un Opel Astra G ?
    Daca vrei sa iei un Opel Astra G, asigura-te ca vei verifica urmatoarele elemente. Printre piesele auto la care trebuie sa te uiti atent se numara ambreiajul, pe care il poti verifica doar in mers, sa nu patineze cand accelerezi brusc. Un kit ambreiaj Opel 
    Astra G nu e scump, dar mai bine sa cumperi o masina care il are deja schimbat.

    Verifica rugina la aripile spate si fata, deoarece este o masina veche si poti avea surprize. Din fericire, fiind un model popular, o sa gasesti din plin piese auto la dezmembrari, inclusiv aripa fata Opel Astra G vospita la culoarea de care ai nevoie, la preturi mici.

    Sa te mai uiti la motor, daca e diesel, sa nu fie plin de scurgeri. Verifica pompa de motorina sa fie uscata, sa nu piarda carburant, uita-te la turbina, la injectoare si la valva EGR. Motorul trebuie sa porneasca frumos cand e rece si trebuie sa se opreasca fara trepidatii excesive cand e cald.

    In concluzie, daca vrei sa cumperi cel mai popular model de Opel din Romania, vei avea parte de piese ieftine, de fiabilitate si de spatiu suficient. Piesele auto de Opel Astra G sunt ieftine si vei putea conduce un autoturism cu intretinere mica si pentru care vei putea cumpara orice piesa din dezmembrari sau noua la preturi foarte mici. Opel Astra G este un fel de cal de povara pentru soferii romani, cu care nu se pot lauda in fata unui club de fite, dar cu care pot sa lucreze si sa transporte orice, oricand, la preturi mici.

    Vizualizari: 2858