rss

SEMA 2009: Break de curse de la Subaru

  1. 03/11/2009
  2. Categoria: Subaru
  3. Tags: GTk concept, Legacy, Sema, Subaru, SVI
    Vezi toate fotografiile (1)

    Weekend-ul trecut, va relatam faptul ca Subaru va prezenta la SEMA trei modele dedicate unor activitati complet diferite, de la un WRX STI numai bun de “alergat” pe virajele unui circuit de viteza la... un microvan 360 perfect restaurat, gata de a completa orice colectie auto.

    Acum insa, am aflat si despre un al patrulea “muschetar” – un Legacy combi gata sa se ia la intrecere cu STI-ul anterior mentionat...

    Produs de catre Speciality Vehicles Inc (SVI) si botezat GTk, conceptul este descris drept “arma absoluta” in materie de break-uri sportive si, la o adica, e destul de greu sa-i contrazici: plafonul modificat, cumul de ameliorari aduse in plan aerodinamic si schimbatorul cu tija scurtata sunt doar cateva “aperitive”.

    Sub capota, de exemplu, regasim felul principal: un agregat boxer turbo de 2,5 litri. Acesta a fost obligat, prin intermediul unor operatiuni deja cunoscute de catre fanii tuningului – modificari ale sistemului de evacuare, resetarea computerului de management –, sa trimita catre toate cele patru roti nu mai putin de 300 CP si 475 Nm.

    Si pentru ca tot am ajuns la roti, sa anuntam si desertul in “persoana” kit-ului de suspensie Bilstein, “ornat” cu un sistem de franare performant (discuri fata actionate de etrieri cu sase pistonase, discuri spate actionate de etrieri cu patru pistonase) livrat de Brembo. Delicios...

    Vizualizari: 1218
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »