rss

Subaru pregateste o versiune mai rapida a sportivei BRZ

  1. 29/03/2012
  2. Categoria: Subaru
  3. Tags: brz, Subaru, Toyota
    Vezi toate fotografiile (7)

    Printre sportivele ceva mai accesibile se numara si noul Subaru BRZ, model dezvoltat in colaborare cu Toyota. In curand, pasionatii auto se vor putea bucura de o versiune mai puternica, de pana la 250 Cai Putere.

    Constructorul auto ia in calcul posibilitatea lansarii unui BRZ mai performant. Atoshi Atake, directorul de marketing al Subaru, a confirmat ca "exista deja cereri ale clientilor pentru o versiune mai rapida a coupe-ului, o astfel de propunere fiind deja in lucru".

    Desi nu a mentionat la ce modificari va fi supusa sportiva, oficialul Subaru a exclus posibilitatea unui motor turbo, in compartimentul motorului neexistand suficient spatiu pentru a gazdui un intercooler mai mare.

    Astfel, versiunea de performanta a modelului BRZ ar putea fi pusa in miscare de un propulsor care ar putea oferi un maxim de 250 Cai Putere. Pentru ajunge la anumite peformante mecanica, masina ar putea intra la o cura de slabire in urma careia sa rezulte o greutate mai mica de 1.250 kg.

    La atingerea acestui rezultate, producatorul auto ar putea utiliza fibra de carbon pentru mai multe componente, dar si jante din aliaj mai usoare.

    Actualul BRZ este pus in miscare de un motor Subaru de 2,0 litri, dotat cu sistem de injectie directa D-4S dezvoltat de Toyota, o solutie similara regasindu-se si pe modelele Ferrari. Unitatea produce 200 Cai Putere la 7.000 rotatii pe minut si un cuplu maxim de 205 Nm la 6.600 rotatii pe minut.




    Vizualizari: 2470