rss

Subaru a lansat Impreza STI R205 in Japonia

 1. 08/01/2010
 2. Categoria: Subaru
 3. Tags: Brembo, hot-hatch, Impreza WRX STI R205, Japonia, Subaru
  Vezi toate fotografiile (24)

  Acestea sunt primele imagini ale lui Subaru Impreza WRX STI R205, o versiune speciala a celebrului hot-hatch japonez ce va fi disponibila pe piata din Japonia.

  Fata de modelul din care deriva, masina are numeroase modificari menite sa-i amelioreze performantele dinamice si tinuta de drum, insa cine-si doreste un asemenea exemplar va trebui sa se grabeasca: doar 400 de unitati vor fi produse.

  Aproape nici una dintre componentele tehnice importante nu a fost scutita de revizuire, inginerii companiei din Ota trecand pe lista cu “lucruri de facut” motorul, trenul de rulare, sistemul de franare, aerodinamica caroseriei si chiar habitaclul. Primul a suferit o usoara crestere de putere si cuplu, modificarea parametrilor computerului de management, instalarea unui nou turbocompresor si montarea unui esapament sport rezultand intr-un total de 315 CP si 431 Nm (301 CP si 407 Nm inainte).

  In ceea ce priveste trenul de rulare, acesta a fost upgradat cu un set de arcuri si amortizoare special dezvoltate pentru R205, cu elemente de suspensie mai flexibile pentru puntea fata si cu un sistem de franare furnizat de Brembo, ale carui discuri sunt vizibile de dupa jantele STI cu diametrul de 18 inch.

  Fiecare Subaru WRX STI R205 are un pret de start de 4.510.000 de yeni, adica echivalentul a 33.825 de euro.

  Vizualizari: 1780