rss

Subaru Dakar Forester va participa in Raliul Dakar (cu video)

  1. 18/11/2009
  2. Categoria: Subaru
  3. Tags: Dakar, Forester, Subaru, Video
    Vezi toate fotografiile (1)

    Daca incerci sa faci legatura intre Subaru si motorsport, primul lucru care iti vine in minte este Impreza WRC, automobilul cu care japonezii au alergat ani la rand in Campionatul Mondial de Raliuri, pe care l-au parasit la finalul sezonului trecut. Dar de acum incolo lucrurile se vor schimba si alaturarea acestor doua notiuni ne va duce cu gandul la Raliul Dakar.

    Nu exista foarte multe informatii pe acest subiect, dar, din cate am putut afla pana in acest moment, Barattero Motorsport si YPF Elaion au pus pe picioare un proiect - cu putin ajutor din partea Subaru, sunt sigur - care va aduce Forester printre participantii la editia din 2010 a maratonului sud-american.

    Ce-i drept, doar numele mai aminteste de SUV-ul nipon, pentru ca versiunea Subaru Forester care va incerca sa tina piept armadei de Volkswagen Race Touareg a fost modificat astfel incat sa corespunda regulamentelor competitiei. Printre altele, motorul boxer de 2,0 litri cu care este dotat a fost tunat si dezvolta acum 300 CP si 570 Nm, iar caroseria din kevlar si fibra de carbon se sprijina pe un sasiu tubular.

    Modificarile mai includ frane ventilate, cu discuri de 295 mm, si suspensie speciala a carei cursa masoara 23 de centimetri.

    La bordul lui Subaru Dakar Forester se vor afla Yoshiu Ikemachi si Gabriel Pozzo, startul in celebra cursa de anduranta urmand sa fie dat in prima zi a anului viitor.

    Vizualizari: 1222