rss

Eterniti a vandut primul super SUV Artemis

  1. 16/05/2012
  2. Tags: Artemis, Cayenne, eterniti, hemeta
    Vezi toate fotografiile (1)

    Primul super SUV al lumii, noul Eterniti Artemis si-a gasit deja primul client. Cea mai putin dotata versiune costa 260.000 de euro, fara taxe.

    Modelul de lux a fost dezvaluit pentru prima data anul precedent, la Salonul Auto de la Frankfurt, sub forma prototipului Hemera si fiind promovat ca "primul super SUV de pe mapamond".

    Bolidul are la baza platforma lui Porsche Cayenne Turbo S si este pus propulsat de un motor V8 de 4,8 litri, care produce nu mai putin de 600 Cai Putere si un cuplu maxim de 750 Nm. Sprintul de la 0 la 100 km/h este efectuat in 4,5 secunde, iar viteza maxima este de 290 km/h.

    Programul de testare a fost coordonat de fostul inginer Jaguar, Alistair Macqueen, responsabil de modelul XJ220. La dezvoltarea si imbunatatirea "celui mai luxos SUV din lume" a luat parte si F1 Johnny Herbert, fost pilot de Formula 1.

    Desi aparent in contradictie, luxul si sportivitatea isi dau intalnire, sustin creatorii Eterniti Artemis. Multumita unui sasiu reconstruit, Hemera are o garda la sol mai joasa, este mai lat si are un centru de greutate mai jos, fapt ce contribuie semnificativ la performantele impresionante ale SUV-ului.

    Totodata, noul Artemis se lauda cu finisaje premium, demne de o limuzina exclusivista. Fiecare exemplar este construit manual, iar clientii vor beneficia in dotarea standard, de doua iPad-uri, un sistem de racire a bauturilor racoritoare,tapiterie din piele, finisaje in lemn si fibra de carbon. In plus, lista personalizarilor ramane deschisa cu o serie de optiuni bespoke.

    Casa auto sustine ca a primit deja mai multe solicitari din partea unor potentiali clienti din Italia, Spania, Statele Unite si Australia. Eterniti spera sa vanda 30-40 de exemplare pana la finele anului.




    Vizualizari: 1784