rss

Noul Saab 9-4X, detalii suplimentare

  1. 22/10/2010
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: 9-5, Saab, saab 9-4x
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa ce am publicat primele imagini cu cel mai nou model de la Saab, 9-4X, am revenit cu noi detalii privind filosofia si performantele SUV-ului cu forme de crossover.

    Cu o alura musculoasa si sportiva, imaginea si dimeniunile noului 9-4X sunt aliniate intre 9-3X si noul 9-5 Sedan. La exterior si interior, comunica identitatea Saab cu un design, curat, neincarcat si cu motive specifice, cum ar fi parbrizul curbat, blocurile de iluminare „cub-de-gheata”, cockpitul orientat catre sofer si spatiul de depozitare flexibil.  

    Intr-o traditie Saab pura, 9-4X este si el un model sportiv. Este conceput in jurul unei structuri de crossover special proiectat, care este parte importanta in livrarea exceptionalelor caracteristici de manevrabilitate si dinamica ale masinii. Dinamica tipica unui sedan este sustinuta de avansatul sistem de tractiune 4x4 Saab XWD si de sasiul adaptiv DriveSense.

    Sub capota, putem intalni motoare V6 compacte si eficiente, aspirate sau turbo. Versiunea entry-level ofera un motor de 265 CP de 3.0 litri cu injectie directa a combustibilului in timp ce versiunea Aero va oferi un motor de 300 CP 2.8 litri cu injectie directa si dublu-turbo. Ambele versiuni folosesc o transmisie automata in sase trepte comandate electronic.

    Partea frontala, similara cu cea a noului 9-5 sedan, este inspirata de mult premiatul concept Aero X, cu o grila frontala adanca cu trei grile si blocuri de iluminare „de-gheata”.

    Ideea cockpitului care inconjoara habitaclul este sugerata prin mascarea pilonilor din fata si a pilonilor laterali, generand o suprafata vitrata curbata si alungita. Forma blocurilor de iluminare, elementul „hockey-stick” de pe talie si pilonii puternici din spate ce imbraca luneta curbata sunt alte elemente tipice Saab regasite pe noul 9-4X.

    Varianta entry-level este echipata cu jante aliaj de 18 inci cu sase spite iar versiunea Aero este echipata cu jante aliaj de 20 inci cu noua spite, model „turbina”.

    Sistemul Infotainment permite alegerea intre o versiune cu sapte difuzoare si o versiune de top cu un sistem surround Bose 5.1 cu 10 difuzoare. Optional este disponibil un sistem de navigatie cu harddisk si ecran touchscreen de 20 cm, cu un spatiu de 10Gb pentru fisiere de muzica. Comunicarea in timpului condusului este facilitata de un sistem integrat Bluetooth, activabil cu comanda vocala, prin intermediul butoanelor de pe volan sau de pe consola centrala.

    9-4X va fi pus in vanzare in America de Nord din mai anul viitor iar in Europa si celelalte piete globale va fi disponibil din august. Preturile vor fi anuntate inaintea inceperii vanzarilor.


    Vizualizari: 2086