rss

Viitorul brandului Saab, incert

  1. 16/11/2011
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: General Motors, Saab
    Vezi toate fotografiile (1)

    Saab este tot mai departe de a se salva, dupa ce General Motors, fost proprietar si actual actionar, refuza sa-si vanda participatia chinezilor. Mai mult decat atat, memorandumul de intelegere intre actualul proprietar si cele doua companii asiatice a expirat astazi.

    Memorandumul de intelegere a fost semnat la data de 28 octombrie in scopul vanzarii Saab in proportie de 100% pentru suma de 100 milioane de euro, cu promisiunea unor investitii ulterioare, care sa ajute marca suedeza sa revina pe linia de plutire.

    Potrivit planurilor initiale, Pang Da si Youngman se angajau sa investeasca cel putin 600 milioane de euro in perioada 2012-2013, pentru a reporni productia si pentru a scapa de datoriile acumulate.

    Totodata, chinezii planuiau sa extinda gama actuala sa modele, sa stabileasca noi operatiuni in Chinda, dar si sa reduca numarul angajatilor din Europa. Dupa concedierea celor 500 de muncitori europeni si extinderea pe pietele emergente din China si Rusia, Saab ar urma sa revina pe profit in anul 2014, potrivit unor estimari preliminare ale celor doua companii chineze.

    Lucrurile pareau sa decurga conform planului pana cand General Motors, inca actionar la constructorul suedez, si-a exprimat dezacordul, pentru a evita concurenta pe pietele aflate in plina dezvoltare.

    Desi memorandumul de intelegere a expirat, Pang Da si Youngman intentioneaza sa vina cu o noua propunere, care sa fie pe placul GM.

    Vizualizari: 2472
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »