rss

Tehnologia Saab va fi utilizata de chinezi si olandezi

 1. 28/08/2012
 2. Categoria: Saab
 3. Tags: Saab, Spyker, youngman
  Vezi toate fotografiile (1)

  Povestea Saab continua, desi brandul suedezilor a fost redus la tacere. Olandezii de la Spyker si chinezii de la Youngman continua discutiile initiate in 2009 pentru a contrui masini utilizand platforma Phoenix dezvoltata de Saab.

  Constructorul auto olandez Spyker a semnat luni, 27 august, o intelegere cu Youngman, in urma careia arhitectura mecanica Phoenix, mostenire a Saab, va fi utilizata de cele doua companii pentru a construi modele noi. Potrivit pactului incheiat, cele doua entitati auto vor infiinta doua companii de tip joint-venture. Prima va fi dedicata productiei de automobile bazata pe platforma Saab, in timp ce cea de-a doua va fi destinata dezvoltarii unui SUV de lux.

  Intelegerea presupune cedarea catre Youngman a 29,9% din actiunile Spyker, pentru care olandezii primesc suma de 6,7 milioane de euro. Pentru dezvoltare, chinezii vor imprumuta ulterior de la olandezi 3,3 milioane de euro.

  In urma primului joint-venture va lua nastere o intreaga gama de modele bazata pe platforma Phoenix, Youngman intrand in posesia drepturilor de utilizare a acesteia inca din 2011 si urmand a detine 80% din actiunile acestei prime companii infiintate. Momentan nu a fost facute publice brandul si logo-ul viitoarelor autoturisme.

  Al doilea joint-venture va aduce in fata publicului un SUV premium ce va avea la baza prototipul Peking-to-Paris, prezentat de Spyker in premiera mondiala la Salonului Auto de la Geneva din 2006. Youngman va investi 25 de milioane de euro in acest proiect si va prelua 75% din actiuni.

  Negocierile Spyker - Saab au demarat in urma cu trei ani, cand compania chineza s-a dovedit a fi unul dintre cei mai determinati ofertanti pentru a prelua Saab. Discutiile nu au continuat din cauza General Motors, fost proprietar Saab si inca actionar, s-a opus instrainarii companiei catre chinezi.

  Grupul american a refuzat fara drept de apel sa ofere tehnologiile producatorul suedez chinezilor de la Youngman, de teama unei viitoate concurente pe cea mai expansiva piata din ultimii ani.

  Astfel, s-au incheiat 74 de ani de istorie Saab, producatorul suedez intrand in insoventa si, ulterior, in lichidare pentru achitarea datoriilor catre furnizori.

  Vizualizari: 5781
  Ford C-Max

  Ford C-Max

  Pret: 6.850 EUR, An: 2012, Kilometri: 168.850 detalii »

  Peugeot 308

  Peugeot 308

  Pret: 6.850 EUR, An: 2016, Kilometri: 181.500 detalii »

  Toate anunturile »