rss

Saab prezinta la Paris primul vehicul cu propulsie complet electrica

  1. 21/09/2010
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: electric, saab 9-3,
    Vezi toate fotografiile (1)

    Saab prezinta in premiera mondiala la Paris in octombrie primul vehicul cu propulsie complet electrica. Este vorba de prototipul Saab 9-3 ePower, o versiune complet electrica a lui 9-3 SportCombi, aflat la baza primei flote de 70 de asemenea masini, care vor intra in teste anul viitor in Suedia.

     

    Sub capota masinii se afla un motor electric de 184 CP cuplat la puntea fata. Accelerarea de la 0 la 100 km/h se face in 8,5 secunde, iar viteza maxima ce poate fi atinsa este de 150 km/h. In ceea ce priveste autonomia, testele ar trebui sa dovedeasca o autonomie de aproximativ 200 km, prin utilizarea unor baterii electrice litiu-ion cu mare densitate de stocare a energiei, dupa cum se arata intr-un comunicat al companiei.

     

    In interiorul cabinei, o maneta similara unui schimbator de viteze automat conventional permite selectarea uneia din pozitiile “Drive”, “Neutral”, “Park” si “Reverse”. Indicatoarele de turatii, consum de combustibil si functionare al unitatii turbo sunt inlocuite cu indicatoare ale starii bateriilor, al consumului de putere si al autonomiei, toate printr-o iluminare verde. Pentru optimizarea spatiului, a fost montată. o frana de parcare electrica.

     

    Este folosita o directie electro-hidraulica, iar clima din interior este asigurata de un sistem de aer conditionat alimentat de la setul de baterii electrice. O baterie separata de 12V asigura iluminarea interioara si exterioara, fiind alimentata de la setul de baterii printr-un transformator de curent.

     

    Sistemul de propulsie este controlat de o versiune a propriului sistem de management al motorului de la Saab, Trionic 8, folosind un nou software scris pentru motoare electrice.

     

    Saab ePower este primul vehicul electric de la Saab si este rezultatul cooperarii dintre Saab Automobile, Boston Power (baterii electrice), Electroengine in Sweden AB (propulsia electrica), Innovatum (management de proiect) si Power Circle (Forul Suedez al Industriei Energetice).

    Vizualizari: 1575
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »