rss

Chinezii au copiat modelul electric Renault ZOE

  1. 19/03/2012
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: electric, Renault, zoe
    Vezi toate fotografiile (4)

    Nu a trecut mult timp de la prezentarea oficiala a modelului de serie Renault ZOE, ca avem deja o clona chineza a citadinei electrice. Propunerea asiaticilor se numeste J0 si prezinta mici modificari, cat sa evite sa fie acuzati de plagiat.

    Designerii de la Greenwheel nu au avut prea mult de munca sau au fost mult prea inspirati de modelul francezilor, intrucat au copiat intr-o proportie foarte mare aspectul autoturismului electric Renault ZOE.

    Mai mult decat atat, au inregistrat brevetele viitoarei masini de segment B, care va primi numele J0. Cele doua modele se aseamana izbitor, cu exceptia catorva detalii: blocurile optice frontale si posterioare, pilonul C si manerele portierelor din spate.

    Referitor la isprava chinezilor, Renault nu si-a exprimat momentan pozitia oficiala, dar este posibil sa ii impiedice pe cei de la Greenwheel sa-si aduca "creatia" pe pietele europene.

    Citeste si Modelul electric Renault ZOE va costa 15.700 euro

    Noul Renault ZOE a fost lansat oficial la Salonul Auto de la Geneva si asigura o autonomie de 210 kilometri.
    Autoturismul este pus in miscare de un motor electric care produce 88 Cai Putere si un cuplu maxim de 220 Nm. Astfel echipat, ZOE atinge o viteza maxima de 135 km/h.

    City car-ul electric al francezilor va fi propus pe piata din Franta la un pret de 15.700 euro, cu TVA inclus (dupa deducerea subventiei de 5.000 euro acordata de stat).

    Vizualizari: 2060