rss

Modelul electric Renault ZOE va costa 15.700 euro

  1. 06/03/2012
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: electric, Renault, zoe
    Vezi toate fotografiile (9)

    Renault a lansat la Geneva varianta definitiva a modelului electric ZOE. Masina cu zero emisii a francezilor va fi propusa pe piata din Franta la un pret de 15.700 euro, cu TVA inclus (dupa deducerea subventiei de 5.000 euro de la stat).

    Noul Renault ZOE asigura o autonomie de 210 kilometri, omologata in ciclu NEDC, ceea ce inseamna ca pe un traseu peri-urban, in sezonul rece, autonomia reala pentru ZOE atinge 100 km, sau 150 km, in conditii de clima temperata.

    Berlina electrica dispune de un sistem de recuperare a energiei pierdute la franare, o pompa de caldura, care functioneaza ca un dispozitiv de climatizare cu ciclu reversibil si un incarcator Cameleon, brevetat de francezi.

    Acesta este compatibil cu orice nivel de putere pana la 43 kW si permite reincarcarea la borna intr-un interval de timp cuprins intre 30 de minute si 9 ore.

    Renault ZOE este primul model din gama producatorului auto echipat cu noul sistem multimedia R-Link. Acesta include un ecran tactil de 7 inch, o comanda pe volan si un sistem de recunoastere vocala.

    Masina este pusa in miscare de un motor electric care dezvolta 88 Cai Putere si un cuplu maxim de 220 Nm. Astfel echipat, ZOE atinge o viteza maxima de 135 km/h.

    Vizualizari: 3820