rss

Oficial: Maserati va lansa un SUV pe platforma Jeep Grand Cherokee

  1. 09/11/2010
  2. Categoria: Maserati
  3. Tags: Jeep Grand Cherokee, Maserati, SUV
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nimeni altul decat CEO-ul Fiat/Chrysler, Sergio Marchionne, a confirmat faptul ca lucreaza in prezent la extinderea gamei de modele Alfa Romeo si Maserati, prin lansarea a doua SUV-uri ce vor avea la baza platforma noului Jeep Grand Cherokee.

    Daca SUV-ul Alfa a fost deja inclus in planul de afaceri prezentat in aprilie, anul precedent, SUV-ul „Trident” s-a lasat asteptat si anticipat de o serie de zvonuri si speculatii in presa.

    Marchionne a declarat ca platforma noului model Jeep va fi, de asemenea, utilizata si in cazul Dodge Durango cu sapte locuri, care va debuta in curand pe piata americana. Si noul crossover Chrysler va imprumuta aceeasi platforma.

    SUV-ul Maserati va debuta in 12-18 luni, adica in 2012. CEO-ul Fiat a anuntat ca masina va fi construita in uzina Jefferson North, aproape de Detroit. Tot aici vor fi produse si modelele Alfa Romeo, Dodge si Chrysler, care exploateaza platforma Grand Cherokee.

    Excluzand piata americana, SUV-ul Maserati va fi produs in numar de aproximativ 5.000 de unitati.

    Modelul va fi oferit cu propulsoarele V6 Pentastar biturbo de 3,6 litri si V8 de 4,7 litri de origine Ferrari. Acesta din urma animeaza modele precum Maserati Quattroporte si GranTurismo.

    SUV-ul Maserati ar putea fi versiunea de productie a conceptului Kubang, prezentat in 2003, si va costa aproximativ 100.000 de dolari, echivalentul a 75.000 euro.

    Vizualizari: 1828