rss

Maserati va avea sistem de propulsie electric din 2019

  1. 31/07/2017
  2. Categoria: Maserati
    Vezi toate fotografiile (1)

    Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat Chrysler (FCA) a prezenta viitorul electric al brand-ului Maserati in timpul unei discutii cu investitorii, dezvaluind ca toate automobilele fabricate sub marca Maserati incepand cu anul 2019 vor fi electrificate, intr-un fel sau altul, precizeaza site-ul Autoexpress.

    Este oarecum similar cu pozitia exprimata de Volvo la inceputul acestei luni - producatorul suedez a confirmat, de asemenea, planurile de a oferi numai automobile hibride si electrice incepand cu anul 2019, cu cinci noi masini all-electric planificate sa apara pana in 2025.

    In timpul conferintei, Marchionne a numit electrificarea "o parte integranta a dezvoltarii grupului Fiat Chrysler", adaugand ca FCA a fost reticent in a accepta aceasta cale pana cand s-a vazut mai clar calea de urmat".

    Fiat Chrysler a fost mai prudent pana s-a decis spre electrificare in comparatie cu alti constructori de automobile din cauza unui dezechilibru al costurilor de cerere si de dezvoltare.

    Seful FCA a spus investitorilor ca grupul va incepe cu un plan initial de electrificare care se va incheia in 2022, moment in care mai mult de jumatate din flota FCA va fi electrificata, in special Maserati, care va sustine schimbarea.

    "Cand Maserati va finaliza dezvoltarea urmatoarelor sale doua modele, va schimba in mod eficient intregul portofoliu pentru electrificare", a spus Marchionne.

    "Avand in vedere ca aceste produse vor fi reinnoite dupa anul 2019, vor incepe lansarea vehiculelor electrice, care vor constitui, cred, ceea ce va fi considerat o tehnologie de ultima generatie".

    Una dintre primele masini electrificate care sosesc sub marca Maserati ar putea fi Alfieri. Prezentat in forma de concept la Salonul Auto de la Geneva, in 2014, Marchionne a dezvaluit intr-un interviu anul trecut ca ar putea aparea cu un sistem de propulsie electrificat putin dupa anul 2019.

    Vizualizari: 1198
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »