rss

Zvon: Maserati va lansa un SUV in 2012

  1. 05/11/2010
  2. Categoria: Maserati
  3. Tags: Kubang, Maserati, SUV
    Vezi toate fotografiile (1)

    In 2012 Maserati ar putea lansa pe piata un SUV nou-nout, care va avea rolul de a intregi gama de modele oferita de exoticul constructor.

    Informatia vine de la o sursa din interior, care a dorit sa isi pastreze anonimatul si care a fost citata pe forumul Teamspeed. Brandul „Trident” va intra astfel pe un nou segment unde va concura cu nume precum Porsche, cu al sau anticipat Cajun, dar si cu Land Rover si SUV-ul anuntat sub brandul Lagonda.

    SUV-ul Maserati ar putea fi versiunea de productie a conceptului Kubang, prezentat in 2003. Modelul ar trebui sa imparta platforma cu Grand Jeep Cherokee si ar putea fi produs la fosta uzina Bertone din Grugliasco.

    In ceea ce priveste pretul, masina ar putea avea un tarif de pornire de 100.000 de dolari, echivalentul a 70.000 euro.

    Vestea nu a fost inca nici confirmata, dar nici negata oficial de Maserati, insa aceste speculatii dateaza de ceva vreme: initial, au aparut informatii conform carora SUV-ul ar fi trebuit produs printr-o colaborare cu Audi, care urma sa furnizeze sistemul de tractiune integrala.

    Apoi, ultimele zvonuri a plasat Alfa Romeo ca fiind viitorul partener Maserati in acest proiect. Aceste planuri au esuat, iar in 2008 un oficial al casei auto a negat in repetate randuri o posibila dezvoltare a versiunii de serie  a prototipului Kubang.

    Vizualizari: 2114