rss

Mai multe informatii despre modelul sport hibrid de la Honda

  1. 30/06/2009
  2. Categoria: Honda
  3. Tags: Cr-z, electric, Hibrid, Honda, Masina sport
    Vezi toate fotografiile (4)

    Dupa zvonuri despre doua hibride sportive pe care le-ar pregati Honda, iata confirmarea ca va fi doar una, acompaniata de mai multe detalii. Baza masinii va fi data de conceptul CR-Z prezentat in 2007 si va fi proiectata integral, respectiv produsa in Europa. De asemenea, ultimele vesti sustin ca modelul de serie va putea fi admirat la Salonul Auto de la Tokyo din acest an.

    Daca ne uitam la forma, e clar ca avem de-a face cu un produs destinat tinerilor, ceea ce explica si prezenta propulsiei hibride. Aceasta, pe de o parte, va scadea consumul de flota Honda, iar pe de alta parte va mentine costurile de exploatare la un nivel acceptabil - visul oricarui tanar.

    CR-Z nu va primi un motor de 2,5 litri cum se zvonea initial, ci unul de 1.500 cmc, care va face echipa cu unul electric. Puterea cumulata va fi de 140 de cai (arhisuficienti daca tinem cont de greutatea mica), transferati catre rotile din fata prin intermediul unei cutii CVT (cu variatie continua).
    Se aude ca japonezii ar putea folosi si un agregat mai mare, de 1,8 litri, dar acesta va fi destinat doar pietei americane.

    Dupa debutul din aceasta toamna, primele exemplare vor putea fi cumparate la jumatatea lui 2010, la un pret nestiut in acest moment, dar presupus a fi mult decat decent.

    Vizualizari: 1221