rss

Rombat va livra baterii si pentru Ford Romania

  1. 15/10/2010
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: baterii, Ford, , Rombat,
    Vezi toate fotografiile (1)

    Rombat va livra din 2012 baterii si pentru Ford Romania, potrivit declaratiei lui Ioan Repede, director general al uzinei din Bistrita. In acest moment Rombat are contracte cu Renault pentru Dacia si cu PSA Peugeot.

     

    Repede a mai mentionat ca discutiile cu Ford se desfasora de un an si jumatate si ca societatea va livra baterii pentru autoturismul de clasa B pe care Ford il va fabrica in Romania. De asemenea, acesta a adaugat ca in cazul in care contractul cu Ford nu se va semna, Rombat se va indrepta catre o colaborare cu Volkswagen.

     

    SC Rombat SA Bistrita detine peste 50% din piata pieselor de schimb din Romania si 10% din piata franceza, principala destinatie pentru export. Momentan, capacitatea de productie este de 2,3 milioane de baterii pe an.

     

    Producatorul de acumulatori auto din România implineste anul acesta 30 de ani de activitate. Compania a fost infiintata in 1980, ca o sectie de acumulatoare in cadrul unei intreprinderi de stat. In 2009, Rombat detinea in Romania o cota de piata de 51% pe segmentul After Market si 65% pe total (inclusiv Dacia).

    Vizualizari: 2594