rss

Petrom si Ford Romania semneaza un parteneriat strategic

  1. 17/10/2017
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Petrom
    Vezi toate fotografiile (1)

    OMV Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din sud-estul Europei, si Ford Romania, filiala a grupului american Ford Motor Company, au semnat un memorandum de intelegere pentru dezvoltarea unui parteneriat strategic.

    Memorandumul defineste principalele aspecte ale cooperarii dintre cele doua branduri. Acestea pornesc de la actiuni comerciale comune – cum ar fi alimentarea cu carburanti Petrom a autovehiculelor produse la fabrica Ford din Craiova si vor continua cu analiza nevoilor de mobilitate ale tinerelor familii din Romania, printr-un studiu de piata dedicat. O alta directie de cooperare vizeaza implicarea in initiative comune pentru dezvoltarea invatamantului profesional. O prima activitate comuna a avut deja loc, prin participarea inginerilor de la Ford la sesiunea dedicata mecanicilor din Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei.

    “Acest memorandum reprezinta punctul de plecare pentru colaborarea viitoare intre  Petrom, brandul de incredere al romanilor si Ford, doua branduri importante in peisajul de afaceri romanesc, amandoua activand in industrii cu un impact semnificativ asupra dezvoltarii economice a Romaniei. In cazul Petrom, vorbim de investitii de circa 1 miliard de euro pe an si contributii la bugetul de stat de circa 2 miliarde de euro anual. Prin  parteneriate strategice, cum este cel cu Ford Romania, avem un contact direct cu industria auto, foarte importanta pentru noi in calitate de producatori de carburanti.”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

    John Oldham, presedintele Ford Romania a declarat : “De la preluarea fabricii, in 2008, Ford a investit peste 1 miliard de euro in operatiunile de productie din Romania, transformand Craiova intr-un centru de productie de prima clasa pentru vehicule si motoare. Ford are angajament puternic fata de Romania, iar noi ne-am dedicat energia nu doar pentru a dezvolta produse remarcabile, ci si pentru a face diferenta si pentru a crea valoare adaugata pentru intreaga industrie auto la nivel national. Parteneriatul cu OMV Petrom este unul din pasii strategici pe care i-am facut, in contextul dezvoltarii continue a Ford in Craiova si in regiune. In acelasi timp, apreciem foarte mult potentialul echipelor noastre si lucrurile benefice pe care le putem face impreuna pentru toti romanii.”

    Primele demersuri in cadrul parteneriatului dintre OMV Petrom si Ford Romania vizeaza alimentarea cu carburanti Petrom, produsi in Romania, a noilor autoturisme Ford EcoSport,  model care a carui productie a fost lansata oficial pe 12 Octombrie, la fabrica Ford din Craiova.

    Vehiculele Ford produse la Craiova pleaca din fabrica alimentate initial cu carburanti Petrom. Dupa semnarea acestui memorandum, in incinta fabricii de la Craiova, va functiona o statie de alimentare cu carburanti Petrom, destinata liniei de productie.

    Vizualizari: 1750