rss

Ford incepe la Craiova productia europeana a noului SUV EcoSport

  1. 13/10/2017
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: ecosport
    Vezi toate fotografiile (4)

    Ford lanseaza oficial productia noului Ford EcoSport, la Fabrica Ford de la Craiova, pe fondul cererii in crestere a clientilor din acest segment, aducand noi locuri de munca in Europa. Versiunea restilizata a lui EcoSport ofera un interior mai sofisticat, un puternic si eficient motor diesel Ford EcoBlue de 1.5 litri, sistemului Intelligent All Wheel Drive si o versiune sportiva ST-Line.

    "EcoSport este un nou exemplu al modului in care Ford isi construieste operatiunile pe baza avantajelor propriei game - implicit pe baza unor SUV-uri de clasa mondiala", a declarat Steven Armstrong, vicepresedinte al grupului si presedinte al Ford Motor Company Europa, Orientul Mijlociu si Africa. "Odata cu cresterea cererilor pentru EcoSport si in general pentru SUV-urile din aceasta categorie, este momentul oportun pentru a reloca productia in Europa pentru a ne ridica le nivelul cerintelor clientilor nostri".

    Klaus Iohannis, Mihai Tudose si alte personalitati politice nationale si locale s-au alaturat celor aproape 4000 de angajati Ford in momentul in care de pe linia de asamblare a fabricii din Craiova a iesit primul exemplar EcoSport.

    Vanzarile de SUV-uri pe cele 20 de piete traditionale europene importante pentru Ford au crescut anul trecut cu 27% si au adunat un sfert din totalul inmatricularilor de autoturisme. SUV-urile Ford au crescut in vanzari cu mai mult de 30% in 2016 si pluseaza cu o crestere de 27% in primele opt luni ale anului 2017.

    SUV-urile inseamna, de asemenea, mai multe locuri de munca. Pana la finalul anului, Ford pluseaza cu 1700 de pozitii noi la Ford Craiova, totalul atingand 3900 de locuri de munca in zona productiei de vehicule si in cea de productie de motoare. Investitia totala pe care Ford a realizat-o in complexul de top de productie de la Craiova incepand cu martie 2008, momentul preluarii facilitatilor, depaseste un miliard de euro.

    Craiova va fi singura sursa de productie EcoSport pentru Europa (cu exceptia Rusiei). In total, fabrica va livra SUV-ul Ford pe 56 de piete de pe patru continente. Acestea includ piete foarte diverse precum Marea Britanie, Noua Caledonie (Oceania), Turkmenistan (Asia Centrala) sau Africa de Sud.

    Alaturi de noul EcoSport, echipa Ford Craiova va continua sa produca motorul Ford 1.0 EcoBoost, singurul castigator al titlului "Motorul International al Anului" timp de patru ani consecutivi.

    Noul Ford EcoSport

    Noul Ford EcoSport ofera un nivel de versatilitate inalt si capabilitati imbunatatite, un design mai rafinat la interior si exterior si tehnologii sofisticate dedicate clientilor sai, asa cum este sistemul de tractiune integrala Intelligent All Wheel Drive, care imbunatateste tractiunea si aderenta pe sosea si in afara acesteia. Avansatul motor diesel EcoBlue de 1,5 litri dezvolta pana la 125 CP si ofera un nivel optimizat al emisiilor.

    Habitaclul redesenat ofera comenzi mai usor de utilizat si materiale moi la atingere, o consola centrala noua si scaune mai confortabile.

    EcoSport este disponibil in premiera, de asemenea, intr-o versiune sportiva ST-Line, aceasta fiind inspirata din gama Ford Performance.


    Vizualizari: 2287
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »