rss

Ford vrea sa construiasca in principal SUV-uri si vehicule electrice

  1. 04/10/2017
  2. Categoria: Ford
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ford a anuntat ca se va indeparta de "masinile traditionale" si va investi mai mult in vehicule autonome si electrice. In acest sens Ford va investi 7 miliarde de dolari din bugetul alocat SUV-urilor si pick-up-urilor, retragand o parte din bani din finantarea autoturismelor.

    Intr-o declaratie a noului CEO al gigantului auto Jim Hackett  a spus ca “Ford trebuie sa-si imbunatateasca perioada evolutiva si disruptiva pentru industria auto”.

    La Ford s-a creat o noua divizie dedicata electrificarii, numita Team Edison, care se va concentra asupra vehiculelor hibride si electrice.

    Ford se angajeaza sa livreze 13 vehicule electrice noi in urmatorii cinci ani. Modelele pilot, cum ar fi F-150 si Mustang, vor prezenta tehnologia hibrid pana in 2022, alaturi de un SUV mic, complet electric.

    Autovehiculele autonome sunt, de asemenea, foarte importante, conform lui Hackett. Ford a anuntat deja parteneriate cu companiile Lyft si compania de livrare Domino's cu scopul de a testa si dezvolta transportul autonom pentru clientii Lyft, precum si metode noi  ce implica automobile autonome folosite in livrarea alimentelor.

    Hackett a anuntat, de asemenea, ca Ford va reduce costurile autovehiculelor cu 50% (aproximativ 14 miliarde USD) pana in 2022. Vehiculele inteligente conectate sunt, de asemenea, pe lista de prioritati a gigantului Ford, cu un obiectiv global de conectivitate de 90% pana in 2020.


    Vizualizari: 2112