rss

Ford dezvolta un sistem de comunicare dintre vehiculele hibride si retelele electrice

  1. 20/08/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: electric, Ford, Hibrid, sistem
    Vezi toate fotografiile (1)

    In ultimii doi ani, Ford impreuna cu partenerii sai se afla in dezvoltarea unui nou sistem de control si de comunicatii intre vehiculele hibride si retele electrice. Sistemul a fost testat pentru a face posibil  ca masinile care se incarca de la prize sa fie programate de catre proprietarii lor sa se incarce intr-un moment preferat al zilei.

    De exemplu, proprietarul ar putea programa masina sa accepte o reincarcare noaptea tarziu sau dimineata devreme, caz in care reteaua elctrica nu ar fi foarte aglomerata iar tarifele ar fi mai scazute sau atunci cand aceasta foloseste surse de energie regenerabila ca puterea vantului. 

    "Suntem in dezvoltarea unei tehnologii care atesta capacitatile hibirizilor plug-in si a bateriilor vehiculelor electrice in viitor” a declarat Greg Frenette, manager al diviziei Battery Electric Vehicle Applications Ford.
    "Comunicarea directa dintre vehicule si reteaua electrica poate fi realizata doar printr-o colaborare intre constructori si companiile de utilitati, lucru pe care Ford si partenerii sai il demonstreaza prin intermediul acestei tehnologie." a adaugat oficialul.

    Partenerii care s-au alaturat lui Ford in acest proiect sunt Institutul de Cercetare a Electricitatii (EPRI), Pepco Holdings, Departamentul de Energie al Statelor Unite si Hydro-Québec, cel mai mare generator de electricitate din Canada.

    Ford a anuntat ca va lansa un vehicul comercial Transit Connect electric in 2010, urmat de un Ford Focus electric in 2011, pprecum si alte doua noi modele, unul hibrid plug-in si unul electric in 2012.

    Vizualizari: 1239
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »