rss

Test Drive (cu video) – Ford Kuga

  1. 03/09/2008
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Ford, Ford kuga, Kuga
    Vezi toate fotografiile (16)

    Nici berlina, 4x4 sau monovolum, dar un pic din toate, Ford Kuga seduce prin originalitate. Pe langa faptul ca este unul dintre cele mai frumoase crossover-e, este unul si putin poluant.

    Ford Kuga, un cocktail repus pe bazele unui C-Max este o specie in plina expansiune in care noul inseamna design si performante dinamice.
    Acum doi ani la Salonul Auto de la Paris, Ford prezenta conceptul Iosis X, iar John Flemming anunta ca prototipul prezentat se va transforma intr-un automobil de serie. Ford Kuga contine atatea ingrediente care fac din acest crossover de 4.44 m lungime (cu 1 cm mai lung decat concurentul direct VW Tiguan) o veritabila referinta stilistica.
    Acum si in Romania.
     
    www.auto.ro a testat un model Ford Kuga TITANIUM 4X4 2.0TDCI 136HP DPF.

    Ford Kuga – Dinamica

    In ciuda celor 1613 kg, Ford Kuga profita din plin de performantele propulsorului sau de 2.0 TDCi de 136 CP, rod al colaborarii dintre Ford si PSA. Ford ne-a anuntat ca pentru inceput Ford Kuga va beneficia doar de acest tubodiesel urmand ca intr-un viitor apropiat sa apara: un alt propulsor, pe benzina, turbo supraalimentat, cu cinci cilindri, de origine Volvo, si foarte probabil un turbodiesel de 1.6 TDCi de 110 CP. 

    Revenind la motorul modelului testat el dezvolta o putere maxima de 136 CP si un cuplu maxim, sufficient, de 320 Nm/2000 rpm. Propulsorul nostru lucreaza cu o cutie manuala cu 6 trepte, bine etajata cu mentiunea ca primele doua viteze au tendinta sa acroseze levierul la selectarea treptelor. De precizat ca Ford Kuga joaca in liga profesionista cu un sprint 0-100 km/h in doar 10.7 secunde, alaturi de VW Tiguan sau Toyota RAV4 cu 10.5 secunde. Viteza maxima precizata de constructor este de 180 km/h. In ceea ce priveste consumul Ford Kuga este mai putin gurmand cu un consum mediu de 6.4 l/100 km.
    Comportamentul rutier este ferm si sigur, multumita si noii transmisii integrale inteligente un veritabil atu vizavi de aderenta. Ford Kuga negociaza virajele fara probleme in virtutea unui usor ruliu, calcaiul lui Achile pentru SUV-uri. La tinuta de drum contribuie sistemul de suspensii un pic prea tari care asigura un echilibru bun intre control si confort. Profitand de sasiul lui Focus, Ford Kuga se dovedeste precis si cu un rulaj demn de o berlina.
    Sistemul de franare un pic cam nerabdator, beneficiaza de asistarea sistemelor ABS si ESP (cu controlul ruliului) plus EBA (electronic brake assist).
    Ford Kuga dispune de bune calitati dinamice care vin sa completeze designul sau novator.

    Ford Kuga – La volan


    Interiorul lui Ford Kuga este familiar celor care au condus un Ford C-Max,
    diferentele fiind minore si la nivel de detaliu. Acest lucru se traduce prin robustetea butoanelor, calitatea buna a materialelor si a finisarilor atat la nivelul plansei de bord cat si la panourile interne ale usilor.

    Viata la bordul lui Ford Kuga se dovedeste confortabila, gratie scaunelor cu un contur agreabil, invaluitor. Volanul, reglabil axial si pe inaltime, contribuie la stabilirea unei pozitii de condus, adaptate anatomiei atat pentru persoanele de talie medie, cat si pentru cele mai inalte.

    Pe langa pozitia inalta de condus si suprafata vitrata generoasa, ce asigura o buna vizibilitate in traffic, dar si o constientizare rapida a gabaritului, scaunele fata cat si bancheta ofera spatii confortabile pentru picioare si cap. In spate exista un loc optim pentru doi adulti si un copil, spatiul oferit acestora aduce un plus fata de VW Tiguan. Am retinut plafonul panoramic (optional in echiparea Titanium X), scaunul soferului reglabil electric pe sase directii, geamurile spate fumurii, toate oferite optional in aceeasi echipare.
    In rest, instrumentarul de bord si consola centrala contine insertii din aluminiu, iar tapiteria si volanul sunt acoperite cu piele.
    La capitolul divertisment Ford Kuga, modelul testat de noi, dispunea optional de ICE pack 6 - RadioCD Sony cu MP3, 8 difuzoare si comenzi pe volan.
    Pentru sporirea confortului Ford Kuga ofera aer conditionat automat cu reglare separata stanga/dreapta.
    Spatiul oferit de portbagajul lui Ford Kuga este destul de mic, masurand doar 360 litri, mai mic decat cel de la Ford Focus. Insa pe langa bancheta rabatabila, care face ca spatiul cargo sa se extinda la 1410 litri, Ford Kuga mai are un spatiu suplimentar de 50 de litri situat sub podea, iar in plus, pentru facilitarea accesului la spatiul cargo, Ford Kuga dispune de o usa a portbagajului care se deschide fractionat.

    Ford Kuga – Echipare si pret

    Modelul Ford Kuga, testat de noi, este in echiparea de top, Titanium. Din aceasta echipare am spicuit: Airbag-uri cortina / Airbag-uri frontale (sofer si pasager) / Airbag-uri laterale / Centuri de siguranta cu prindere in 3 puncte / Centuri de siguranta fata cu prindere in 3 puncte, reglabile pe inaltime / Puncte de prindere ISOFIX pentru scaun copii / Faruri automate / Faruri cu halogen / Faruri de ceata / Filtru de polen / Geam faruri transparent / Geamuri fata actionate electric (1 shot up/down) / Geamuri spate actionate electric / Materiale interior anti-alergice / Oglinzi exterioare ajustabile electric, incalzite, cu semnalizator integrat / Pilot automat / Senzor de ploaie / Sistem pornire motor buton FordPower /Tapiterie partial piele / Masute rabatabile pe spatarul scaunelor fata.

    Dintre dotarile optionale prezente pe modelul Ford Kuga, testat de noi, amintim:

    Faruri bi-xenon (include spalator faruri) / Vopsea metalizata / Pachet fumatori / Pachet Titanium X (include acoperis panoramic, tapiterie din piele, jante aliaj de 18" - design 3, parbriz incalzit cu scut termic, scaun sofer reglabil electric pe 6 directii) / Roata de rezerva de dimenziuni reduse / Pachet Titanium Style (include sine plafon argintii, geamuri spate fumurii + tenta albastra).

    Pretul modelului testat de noi, Ford Kuga in echiparea Titanium si cu optionalele mentionate mai sus este de 29.317 EUR fara TVA sau 34.887 EUR cu TVA.

    Foto: Sorin Miclau, Ford; Video: Alexandru Enache

    Vizualizari: 4290
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »