rss

"Decesul" lui Dodge Viper atrage sfarsitul proiectului Devon GTX

  1. 06/01/2010
  2. Categoria: Dodge
  3. Tags: Devon GTX, Dodge, Justin Bell, Laguna Seca, Viper
    Vezi toate fotografiile (1)

    Devon GTX, supercar-ul care ar fi trebuit sa-l duca pe Dodge Viper – cel putin din punct de vedere al design-ului – in secolul XXI, a fost tras pe linie moarta de catre micul producator american din cauza scoaterii la pensie a “muzei” sale.

    Intreaga tehnica a masinii era bazata pe neo-muscle-car-ul Dodge, astfel incat Scott Devon nu a avut alta solutie decat sa ucida proiectul inainte ca acesta sa prinda cu adevarat aripi.

    Propulsat de o versiune de 650 CP a uriasului V10 de 8,4 litri intrat in echiparea lui Viper si etaland un design absolut rapitor (usile de tip “fluture” erau doar inceputul povestii), Devon GTX a fost dezvaluit anul trecut la Pebble Beach.

    El urma sa intre in productie anul acesta, iar in scurta sa cariera de prototip a avut vreme sa stabileasca un record de timp pe circuitul de la Laguna Seca.

    Acum, cele doua unitati produse vor avea destine diferite: una va ajunge piesa de muzeu la dealershipul companiei din Beverly Hills, iar cealalta ar putea avea norocul sa calce sub roti si asfaltul altor circuite, strunita de Justin Bell. Pacat...

    Vizualizari: 1956
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »