rss

Dodge Journey va purta sigla Fiat in Europa

  1. 28/12/2010
  2. Categoria: Dodge
  3. Tags: Chrysler, Dodge Journey, Fiat
    Vezi toate fotografiile (1)

    Fiat planuieste sa vanda modelul Dodge Journey sub sigla proprie pe pietele din Europa, aceasta miscare facand parte din strategia marelui grup auto de la populariza modelele americane in teritorii mai putin receptive la marci precum Chrysler sau Dodge.

    Informatia, care a fost preluata de  Automotive News Europe (ANE), pare sa vina din cadrul producatorului auto italian. Potrivit acelorasi surse, masina s-ar putea numi Fiat Freemont si ar inlocui masina de familie Ulysee.

    Automobilul ar putea fi lansat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie 2011, iar debutul comecial ar putea avea loc la cateva luni distanta de la marele eveniment auto. Fiat Freemont va fi pus in miscare de un motor turbo diesel de provenienta Fiat, care dezvolta 170 CP.

    In prezent, Dodge Journey are un propulsor turbo diesel de 2 litri si 140 CP de la Volkswagen.

    Decizia de a pune logo-ul Fiat in locul Dodge nu reprezinta prima miscare de acest gen, modelul Chrysler 200  urmand a purta sigla Lancia in unele piete europene

    Grupul Fiat detine in prezent 20 de procente din grupul american Chrysler. Grupul italian cuprinde opt marci: Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari, Maserati, Abarth, Iveco si Fiat Professional (vehicule comerciale – n.r.), iar cel american detine brandurile Chrysler, Dodge, Jeep si Ram.

    Vizualizari: 4481