rss

Noul Dodge Dart, primele imagini oficiale

  1. 09/01/2012
  2. Categoria: Dodge
  3. Tags: dart, Dodge, giulietta
    Vezi toate fotografiile (12)

    Dodge va prezenta la Salonul Auto de la Detroit noul Dart, primul model al grupului Chrysler construit pe o platforma a italienilor de la Fiat. Autoturismul imparte arhitectura mecanica cu Alfa Romeo Giulietta.

    Dart este o masina clasica a pietei americane din anii '60, la acea vreme fiind optiunea entry-level a gamei Dodge. Revenind in zilele noastre, constructorul auto tine sa mentioneze ca noul Dart nu este nicidecum un autoturism retro, ci unul modern.

    Autovehiculul va lupta pe acelasi segment cu Toyota Corolla, Honda Civic, Ford Focus, Chevrolet Cruze si Hyundai Elantra. Modelul este primul produs Chrysler care va beneficia de baza tehnica a grupului FIAT, mai exact o platforma adaptata a Giuliettei.

    In ceea ce priveste designul, casa auto a readus la viata legendarul Dart intr-o forma mai aerodinamica si mai atractiva decat a vechiului hatchback Dodge Caliber pe care il inlocuieste.

    Gama de motorizari va fi formata  din unitatea 1.4 MultiAir de origine Fiat, 2.0 TigerShark si propulsorul 2.4 MultiAir Tigershark. Puterea va fi transmisa prin intermediul unei cutii manuale sau a uneia automata ZF cu opt trepte

    Noul model Dodge Dart va fi fabricat în Statele Unite ale Americii la uzina Chrysler Belvidere.

    Vizualizari: 2228
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »