rss

Toyota, din nou pe primul loc in topul constructorilor

  1. 16/05/2012
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: General Motors, Toyota, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Bucuria americanilor de la General Motors nu a tinut mult. Toyota a redevenit primul constructor auto din lume dupa volumul de vanzari in primul trimestru al acestui an.

    Dupa ce in 2011 gigantii GM si Volkswagen au reusit sa ia fata niponilor de la Toyota, grav afectati de cutremur si tsunami, iata ca brandul asiatic reuseste sa revina pe primul loc in topul constructorilor mondiali in primul sfert al anului 2012.

    Conform estimarilor, producatorul auto japonez a comercializat in intreaga lume 2,49 milioane de autoturisme in primele trei luni, in urma revitalizarii fabricilor afectate de catastrofele naturale petrecute in martie, anul precedent.

    Astfel, triumful celor de la General Motors a devenit istorie, americanii reusind sa livreze 2.28 milioane in aceeasi perioada, la nivel mondial. Pe locul trei se situeaza grupul Volkswagen, cu 2.16 milioane de masini comercializate.

    In ceea ce privste reusita GM de anul precedent, acesta este cu atat mai importanta cu cat compania s-a aflat sub protectia legii falimentului in 2009, fiind nevoiti sa se reorganizeze. Doi ani mai tarziu, nu doar ca eu revenit pe linia de plutire, ci i-au depasit pe rivalii de la Toyota.

    Vizualizari: 1920