rss

General Motors, din nou numarul 1 mondial

  1. 23/01/2012
  2. Tags: General Motors, Toyota, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    General Motors a redevenit constructorul numarul 1 la nivel mondial, dupa ce in 2011 gigantul american a reusit sa ia fata niponilor de la Toyota, ale caror vanzari au fost puternic afectate de catastrofele naturale petrecute in primavara anului precedent.

    General Motors a revenit pe primul loc in topul vanzarilor la nivel de producator auto, pe fondul cresterii vanzarilor brandurilor detinute de americani. Astfel, GM este cel mai mare producator din lume in 2011, rezultat puternic sustinut de cresterile inregistrate de Chevrolet.

    Grupul Toyota, ocupant al primului loc timp de doi ani al rand, a coborat tocmai pe pozitia a treia, fiind depasit si de Volkswagen. Acestia din urma spera sa depaseasca General Motors si sa devina primul producatorul din lume pana in anul 2018.

    Americanii, care in 2009 s-au aflat sub protectia legii falimentului, fiind nevoiti sa se reorganizeze, au reusit, doi ani mai tarziu, nu doar sa revina pe linia de plutire, ci chiar sa livreze mai multe masini decat principalii rivali.

    Cu 9.030.000 de vehicule vandute la nivel mondial in 2011, GM a inregistrat o crestere de 7,6% comparativ cu cifrele din 2010. Volkswagen a reusit sa comercializeze 8.156.000 unitati, cu 11% mai mult fata de 2010.

    Evolutiile celor doua mari grupuri auto au permis depasirea niponilor de la Toyota, care au afisat o cifra de vanzari de numai 7.9 milioane de autovehicule, pe fondul cutremurului si al tsunami-ului care au lovit Japonia in luna martie a anului precedent.

    Cifra de vanzari anuntata de General Motors i-a infuriat pe cei de la Volkswagen, care au declarat ca la calcularea rezultatelor lor nu au fost luate in calcul diviziile de camioane Scania si Man, lasand astfel sa se inteleaga ca GM s-ar fi folosit si de rezultatele de vanzari ale diviziei Trucks.

    Vizualizari: 2451