rss

Toyota Auris vine cu o schimbare de atitudine

  1. 11/03/2013
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Auris, Toyota
    Vezi toate fotografiile (10)

    Noua Toyota Auris, disponibila in Romania, propune o noua abordare a dinamicii la Toyota. Modelul Auris 1.6 litri Valvematic, pe benzina, in echiparea de top, Sol, costa 18.508 euro cu TVA inclus.

    Noul design, de altfel regasit pe noile modele Yaris, Verso, RAV4 este accentuat spre sportivitate. Toyota ca brand care se respecta nu ofera forme fara fond si puncteaza mai ales la dinamica masinii pentru a suplini sportivitatea exteriorului.

    Noul model Toyota Auris are o lungime de 4,27 metri (cu 30 mm mai lung fata de modelul anterior), acelasi ampatament de 2,6 metri si o inaltime de 1,46 m (o scadere cu 55 mm fata de vechiul Auris), ceea ce pe de o parte inscrie noul model in clasa compacta, insa la nivel aerodinamic scade sectiunea transversala, ameliorand coeficientul de forma Cx care atinge o valoare interesanta 0,28 (Cx= 0.29 la vechiul Auris).

    In traducere inseamna ca forma aerodinamica ameliorata contribuie la scaderea consumului la vitezele mari, iar coborarea centrului de greutate aduce un plus de stabilitate si o dinamica mult superioara vechiului model. Mai mult, masa totala a scazut in medie cu peste 50 de kg fata de vechiul model, cu efect benefic direct, asupra comportamentului rutier si a reducerii consumului de combustibil.
     
    La capitolul dinamica,Volkswagen Golf si Ford Focus au fost tintele spre care s-au orientat specialistii Toyota, iar noua venita isi confirma valoarea sporind concurenta din segment.

    Modelul nostru a fost Toyota Auris 1.6 l Valvematic, in echiparea Sol. Motorul dezvolta o putere de 132 CP/6400 rpm, si un cuplu de 160 Nm/4400 rpm, turatia de cuplu maxim destul de ridicata te lasa sa descoperi masina daca mergi mai sprinten, acolo unde ai loc.

    Motorul lucra cu o cutie manuala cu 6 trepte, etajate lungi, pentru consum, lucru usor deranjant pentru traficul urban unde mergi in ture joase. Cum orice automobil este o suma de compromisuri, Toyota Auris se comporta bine in trafic extraurban unde turele ridicate te ajuta la lansarea masinii.

    De remarcat directia asistata electric, cu feedback moale, un pic indepartat de caracterul sportiv general al masinii. Consumul mixt pe care l-am inregistrat noi se situa in jurul valorii de 8.6 l/100 de km, insa parcursul urban a avut o pondere semnificativa la aceasta valoare.

    Designul interiorului noii Toyota Auris este o chestiune de gust, insa pozitia joasa a scaunelor din fata, confortul,  sustinerea laterala si lombara a acestora sunt un castig si un argument de vanzare alaturi de dinamica sporita a masinii. La spate, spatiul pentru picioare si umeri este OK, insa pentru cap, in cazul persoanelor peste medie, este un pic vitregit, datorita scaderii inaltimii totale a masinii. Suprafata vitrata este buna insa luneta de mici dimensiuni, un calcai al lui Ahile la hatchback-uri, te poate pune in dificultate la manevrele de mers cu spatele.

    La siguranta, Toyota Auris Sol beneficiaza de avantajele sistemelor de asistare la franare (ABS) cu sistem de distributie electronica a fortei de franare (EBD), de asistenta la franare (BA), de control al stabilitatii vehiculului (VSC), de control al tractiunii (TRC) si functie de semnalizare a franarii de urgenta.

    Fata de echiparea standard, Luna beneficiaza in plus de sistem multimedia Toyota Touch cu sistem inteligent de acces si control al functiilor on-board, cu ecran tactil 6.1” color, camera video la mersul cu spatele, Bluetooth, volan imbracat in piele, proiectoarea pentru ceata cu ornament cromat, insertii cromate grila superioara, ornament cromat placute inmatriculare fata si spate, geamuri electrice fata si spate.

    Varianta de echipare de top, Sol, vine in plus fata de varianta Luna cu oglinzi exterioare pliabile electric, jante aliaj 16”, tapiterie mixta piele si stofa, ornamente piele pe plansa de bord, sistem asistenta la parcare (SIPA), sistem inteligent de acces si start, oglinda interioara electrocromatica si sistem cruise control.

    Noua Toyota Auris 1.6 l Valvematic Sol este oferita la vanzare la un pret de 18.508 euro cu TVA inclus.

    Vizualizari: 4309
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »