rss

Tesla a inregistrat un profit de 1 milion de dolari

  1. 11/08/2009
  2. Categoria: Tesla
  3. Tags: Model S, Profit, Roadster, Tesla
    Vezi toate fotografiile (1)

    Tesla Motors a atins pentru prima data de la infiintare un profit de 1 milion de dolari in timp ce veniturile totale inregistrate au fost de 20 de milioane de dolari. Compania a anuntat ca a livrat 109 unitati Roadster in luna iulie, in timp ce cererile pentru masinile electrice sport au inregistrat o crestere constanta.

    "Noi am atins acest nivel de profitabilitate datorita  muncii extraordinare depuse de echipa Tesla pentru a imbunatatii calitatea, simultan cu reducerea costurilor ", a declarat presedintele Tesla, Elon Musk.

    Compania spune ca in prezent  se concentreaza pe dezvoltarea versiunii de productie a Model S, care este programat spre comercializare la sfarsitul anului 2011 sau inceputul lui 2012.

    Profitul anuntat de 1 milion de euro marcheaza o piatra de hotar in lantul vestilor pozitive venite din partea producatorului in ultimele luni. In luna mai, compania a avut parte de o investitie de 50 milioane dolari din partea Daimler AG iar in luna iunie, Tesla a primit un imprumut de aproximativ 465 milioane de dolari din partea Departamentului de Energie SUA pentru a construi uzina care va produce Model S.

    Vizualizari: 1093