rss

Tesla va lansa o berlina de segment D

  1. 17/07/2012
  2. Categoria: Tesla
  3. Tags: Model S, Roadster, Tesla
    Vezi toate fotografiile (1)

    Tesla continua planurile de expansiune si anunta un nou model care se va alatura electricelor Tesla Roadster, Model S si Mondel X. Noul autoturism va fi o berlina de segment D, cu dimensiuni similare cu cele ale lui BMW Seria 3.

    Tesla va lansa in viitorul apropiat un sedan electric similar ca dimesiuni cu bestsellerul BMW Seria 3. Modelul va debuta pe piata in anul 2015, a dezvaluit Franz von Holzhausen, directorul de design al casei auto.

    Oficialul casei auto a anuntat ca viitorul model va avea un pret de achizitie inferior actualei oferte, situat in jurul valorii de 30.000 de dolari, echivalentul a circa 25.000 de euro. Comparativ cu Model S, viitoarea berlina de segment D va fi mai indrazneata si mai originala.

    "Evolutia brandului ne forteaza sa experimentam si sa lansam noi solutii de design", a continuat Holzhausen, fost designer Mazda. "Masinile pe care le conducem trebuie sa fie mai personale."

    Aceasta a lasat sa se inteleaga ca actuala platforma cu propulsie electrica este atat de flexibila incat va fi utilizata si in cazul altor modele cu zero emisii de nisa. "In prezent studiem diverse solutii pentru a ne folosi de arhitectura noastra mecanica. Avem timp si mijloacele necesare pentru a dezvolta chiar si un pick-up", a concluzionat von Holzhausen, motivat de expansiunea pietei de masini electrice.


    Vizualizari: 1698