rss

Aabar a cumparat 4% din actiunile Tesla

  1. 13/07/2009
  2. Categoria: Tesla
  3. Tags: Aabar Investments, Daimler, joint venture, Tesla
    Vezi toate fotografiile (1)

    Legatura dintre fondul de investitiii arab Aabar si producatorul german Daimler a devenit chiar mai puternica, de vreme ce planurile companiei arabe sunt de crestere al joint-venture-ului cu producatorul german. De aceasta data, Aabar a achizitionat 4 la suta din actiunile producatorului american Tesla de la Daimler.

    "Exista o multime de lucruri pe care le discutam impreuna si in momentul de fata, finalizam o afacere.", a declarat presedintele Aabar, Khadem Al Quabasi. Acesta a conchis spunand ca afacerea va aduce beneficii substantiale lui Daimler.

    La mijlocul lunii mai, Daimler a finalizat o afacere cu Tesla pentru achizitionarea a 10 la suta din actiunile vehiculului american. Implicarea lui Aabar vine dupa ce fondul de investitii arab a stabilit un plan de dezvoltare inca secret.

    Legatura dintre Aarab si Daimler a inceput in luna martie
    , cand compania araba a achizitionat 9.1%  din capitalul lui Daimler pentru 1.95 miliarde de euro. Cea mai recenta actiune a companiei arabe nu este neaparat o surpriza, de vreme cei doi producatori si-au anuntat deja colaborarea care are drept scop dezvoltarea vehiculelor electrice si reducerea emisiilor de CO2.

    In momentul in care Daimler a dobandit cota sa in Tesla, a facilitat integrarea de noi tehnologii ale vehiculelor electrice in cadrul companiei. Investitia a preluat colaborarea deja existenta la un alt nivel, deschizand astfel calea pentru dezvoltarea sistemelor de baterie si a vehiculelor electrice.

    Vizualizari: 918