rss

Tesla Roadster cu volan pe dreapta vine in 2010

  1. 09/07/2009
  2. Categoria: Tesla
  3. Tags: Lotus Elise, Tesla, Tesla Electric, Tesla Motors, Tesla Roadster
    Vezi toate fotografiile (1)

    Compania americana Tesla Motors a anuntat in aceasta dimineata ca roadsterul electric va avea incepand din primul trimestru al anului viitor si versiune cu volan pe partea dreapta.

    Noua varianta a lui Tesla Roadster va fi oferita cu ambele niveluri de echipare, Standard si Sport, iar tranzitia de la modelul cu volan pe partea stanga, la cel cu volan pe dreapta se va face extrem de usor datorita faptului ca imparte platforma exoticului Lotus Elise, care a fost conceput de la bun inceput cu volan pe partea dreapta.

    Prima piata pe care va fi comercializat Tesla Roadster cu volan pe dreapra va fi, fireste, Marea Britanie, unde a si fost inaugurat recent cel dintai showroom Tesla din Europa, la Knightsbridge. Ulterior, noul model va ajunge in Japonia, Australia si India, alte tari unde se circula pa partea stanga.

    Se pare ca aceasta decizie este o consecinta a acordului semnat nu demult intre Tesla Motors si Daimler AG prin care compania germana a achizitionat 10& dintre actiunile firmei de peste Ocean. Potrivit contractului, nemtii au conditionat intelegerea de ramanerea lui Elon Musk in functia de CEO al Tesla Motors, care a dus la lansarea noului sedan sport plug-in Model S.

     

    Vizualizari: 1444