rss

Oficial: noi informatii si poze reale cu Tesla Roadster Sport

  1. 20/08/2009
  2. Categoria: Tesla
  3. Tags: masina electrica, Roadster Sport, Tesla
    Vezi toate fotografiile (7)

    Tesla Motors a dat publicitatii poze cu Roadster Sport (pana acum erau disponibile doar cateva randari 3D), ocazie cu care am aflat si noi detalii despre bolidul electric.

    Acesta are un motor mai simplu, dar mai puternic si mai eficient. Daca sub “capota” inginerii au cautat sa simplifice lucrurile, in rest high tech-ul este la el acasa. De exemplu, eleronul este din fibra de carbon, impreuna cu o parte a capotei, in timp ce suspensiile sunt ajustabile, fiind capabile “sa scoata untul” din aproape orice suprafata.

    Uzul fibrei de carbon continua si in interior, unde e combinata cu pielea cea mai fina, dar si cu aluminiul natur, obtinandu-se un contrast interesant. Ambianta SF e completata de touchscreen-ul montat la baza consolei centrale, din fata caruia a disparut selectorul clasic de viteze, fiind inlocuit de butoane. De asemenea, sistemul de infotainment e mai performant, fiind capabil sa furnizeze informatii mai detaliate privind starea masinii, autonomia, etc.

    Cifrele oficiale spun ca Tesla Roadster e al naibii de rapid, mai exact ca are nevoie de doar 3,7 secunde ca sa atinga 100 km/h. Trebuie sa fie o experienta interesanta sa auzi cum motorul electric atinge 14.000 de rotatii, chiar daca ai crescut pe aburi de benzina. Asta e, lumea evolueaza, indiferent ca ne place sau nu.

    Pretul in Europa va fi de 112.000 euro (fara TVA), iar informatii privind disponibilitatea roadsterului probabil ca vom primi la Frankfurt.

    Vizualizari: 1236