rss

Subaru: Coupe-ul dezvoltat impreuna cu Toyota se va numi BRZ

  1. 24/08/2011
  2. Categoria: Subaru
  3. Tags: brz, Celica, ft-86, Subaru, Toyota
    Vezi toate fotografiile (5)

    Modelul dezvoltat de Subaru in colaborare cu Toyota se va numi BRZ. O versiune foarte aproape de productie va fi prezentata la Salonul Auto de la Frankfurt (15-25 septembrie).

    Exemplarul ce urmeaza sa fie lansat luna viitoare reprezinta o evolutie a conceptului Subaru Boxer Sports Car Architecture, care a fost expus la Geneva in luna martie a acestui an. Odata cu lansarea prototipului, Subaru dezvaluie si numele modelului de serie.

    Astfel, viitoarea sportiva a casei auto se va regasi in listele de  preturi cu denumirea BRZ, un acronim de la Boxer, Rear wheel drive (tractiune spate) si Zenith. Modelul final va fi prezentat in luna noiembrie, la Salonul Auto de la Tokyo, iar productia va demara la inceputul anului 2012, la fabrica din Japonia.

    Caracteristicile tehnice raman necunoscute, cu exceptia faptului ca va fi un coupe, echipat cu un motor boxer, care beneficiaza de sistemul de injectie directa D-4S Toyota, solutie similara adoptata si de Ferrari 458 Italia. Dupa cum o spune si numele, tractiunea va fi posterioara.

    In ceea ce priveste geamanul de la Toyota, acesta ar putea fi denumit Celica, un apelativ ce a desemnat cea mai longeviva sportiva a niponilor. Debutul oficial al versiunii de serie va avea loc tot in noiembrie, la Tokyo.

    Vizualizari: 2022