rss

Versiunea de serie Toyota FT-86 s-ar putea numi Celica

  1. 01/06/2011
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Celica, ft-86, Subaru, Toyota
    Vezi toate fotografiile (9)

    Viitorul model anuntat de conceptul Toyota FT-86 ar putea primi numele Celica, o denumire ce a desemnat cea mai longeviva sportiva a niponilor. Versiunea de serie a coupe-ului cu tractiune spate va ajunge pe piata la inceputul anului 2012.

    Modelul, construit in colaborare cu Subaru, va fi comercializat pe piata din SUA sub marca Scion, in timp ce clientii europeni si japonezi vor putea achizitiona masina cu logo-ul Toyota.

    Numele coupe-ului ar putea cuprinde si numarul “86”, in cinstea celebrului AE86 Corolla.

    Noul FT-86 va fi echipat cu propulsorul Boxer Subaru de 2,0 litri si 200 CP. Sistemul de injectie directa D-4S este asigurat de Toyota, solutie similara adoptata si de Ferrari 458 Italia, ce promite mai multa performanta si un consum redus.

    In aceasta configuratie, modelul va atinge 100 km/h pornind de pe loc in doar 7 secunde, in timp ce viteza maxima va fi de 225 km/h.

    Acesta poate fi cuplat fie la o transmisie manuala, fie la una automata, ambele cu sase rapoarte. Prima va oferi cuplaje rapide si precise, in timp ce a doua va beneficia de padele pe volan. Coupe-ul sportiv va mai fi disponibil si cu o versiune turbo de 270 CP.

    Noua sportiva a Tarii Soarelui Rasare va avea premiera mondiala în noiembrie, la Tokyo Motor Show.



    Vizualizari: 4091