rss

Urmatorul Corvette ZR-1 va avea motor V6 bi-turbo?!

  1. 21/08/2008
  2. Tags: C7, Corvette, GM, Supercar, ZR-1
    Vezi toate fotografiile (1)


    In momentul de fata “regele” gamei GM este, fara discutie, Corvette ZR-1, proaspat lansat, proaspat incununat de succes si pe Nurburging (stire , video ).

    Totusi, iata ca zvonurile despre viitoarea generatie apar deja, iar cea mai dureroasa veste este ca agregatul V8 ar putea fi inlocuit de un V6 bi-turbo, din cauza eternelor considerente ecologice.

    S-a mai speculat ca motorul va fi mutat in spatele habitaclului pe C7, dar, se pare, nici vorba de asa ceva.

    Corvette-ul va ramane un bolid cu motor frontal, doar ca celebrul LS9 de 6,2 litri, supraalimentat cu un compresor si capabil de 638 CP/819 Nm, ar putea fi inlocuit de noul V6 cu injectie directa de benzina (3,6 litri), dotat cu doua turbine.
    Acesta ar putea dezvolta cu usurinta 400 de cai, deci ar fi bun pentru un Corvette de baza, dar ar fi mult prea departe de actualul ZR-1.

    Fireste, motoare relativ mici ca cilindree, dar monstruos de puternice s-au mai vazut, dar, sustin unele voci, in acest caz transformarea ar costa mult prea mult, iar castigul in consum ar fi neglijabil.

    O decizie grea, deci, pentru inginerii GM. Ce nu inteleg eu, de ce incep ei cu varful piramidei?

    Corvette n-a fost niciodata un model de volum (ZR-1 nici macar atat), deci de ce vor ei neaparat sa-i reduca acestuia consumul este pentru mine un mister, cand sunt atatea SUV-uri si crossovere inutile in gama fostului numar unu mondial, respectiv mult prea putine masini mici...
    Vizualizari: 1077
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »