rss

Corvette ZR1 “face” Nurburgring in 7:26

  1. 28/06/2008
    Vezi toate fotografiile (1)
    Nici nu se instalase bine pe tronul de rege al “Ring”-ului, ca Nissan GT-R a si fost detronat de marele sau rival din Detroit, Corvette ZR1.

    Cel mai puternic si mai rapid “Vette” din intreaga istorie a acestui nume a inconjurat cei aproape 21 km de pista in doar 7 minute, 26 de secunde si 4 sutimi, cu peste 2 secunde si jumatate mai bine decat supercar-ul nipon.

    Potrivit inginerului-sef Tadge Juetcher, omul din spatele proiectului ZR1, masina nu a suferit nici un fel de modificari de natura tehnica si, cu exceptia catorva echipamente de siguranta si a aparatelor de comunicatie, a fost dotata ca oricare alt ZR1 de serie (inclusiv in ceea ce priveste pneurile si combustibilul din rezervor).

    Postul de sofer/pilot a fost ocupat de inginerul Jim Mero, care a declarat dupa cursa contra-cronometru ca bolidul a lasat impresa ca poate fi si mai rapid in anumite sectoare, ceea ce ne face sa credem ca, in mainile unui pilot cu mare experienta pe Nurburgring, am putea asista la o marire si mai mare a ecartului fata de Nissan GT-R.

    Totusi, oricat de entuziasmati ati fi acum, voi fani ai lui Corvette, nu uitati ca mai e de sosit un GT-R V-Spec...
    Vizualizari: 764