rss

Tichetele Rabla pot fi utilizate pana pe 10 decembrie

  1. 23/11/2012
  2. Tags: Rabla, voucher
    Vezi toate fotografiile (1)

    Voucherele editiei 2012 a Programului Rabla pot fi folosite pana pe 10 decembrie, termenul fiind prelungit cu aproape o luna fata de data stabilita initial. Cererile de decontare se pot depune pana cel tarziu la data de 13 decembrie.

    Termenul de utilizare a tichetelor valorice din Programul "Rabla" a fost prelungit cu aproape o luna fata de data stabilita initial, pana pe 10 decembrie 2012. Ultima cerere de decontare se poate depune pana pe data de 13 decembrie.

    Neutilizarea voucherelor pana cel tarziu in data de 10 decembrie conduce la pierderea dreptului de utilizare a acestora pentru prima de casare, conform Ordinului pentru aprobarea de derogari de la dispozitiile programului guvernamental, publicat de Administratia Fondului pentru Mediu si aprobat de ministrului Mediului si Padurilor, Rovana Plumb.

    O alta derogare de la vechile reglementari face trimitere la cererile de decontare care pot fi depuse pana pe 13 decembrie 2012. In acest caz, procedura de decontare efectiva se va efectua pana cel tarziu pe 24 decembrie, anul curent.

    In cazul in care achizitionarea autoturismului nou nu are loc din culpa exclusiva a producatorului validat,
    acesta este obligat sa ofere proprietarului inscris, in maximum 90 de zile de la data de 31 decembrie 2012, posibilitatea ca cumpere un autovehicul nou, din al carui pret se va scadea contravaloarea tichetului/tichetelor, se mentioneaza in Ordinul citat.

    Guvernul a alocat pentru editia 2012 a Programului Rabla 171 de milioane de lei, distribuiti in doua etape. Aceasta suma permite scoaterea din uz a 45.000 de autovehicule cu o vechime mai mare de 10 ani.

    Editia actuala se desfasoara dupa aceleasi reguli ca in anul precedent. Astfel, pentru fiecare masina casata se va primi un tichet in valoare de 3.800 lei. O singura persoana poate cumula pana la trei vouchere.

    Vizualizari: 3823