rss

Invata cum sa-ti intretii singur masina

  1. 26/02/2015
    Vezi toate fotografiile (1)

    Puteti face de fapt o mare parte din intretinere acasa chiar daca nu sunteti un mecanic bun sau daca aveti cunostinte limitate cu privire la aspectul tehnic al unui automobil. Cu toate acestea cu putina documentare despre inspectia si intretinerea de baza, puteti invata suficient pentru a efectua unele sarcini de baza de intretinere, ingrijire si puteti salva o multime de bani in acest proces.

    1. Efectuati o inspectie generala a cauciucurilor.
     

    Aceasta este cea mai usoara componenta de inspectie, dar cea mai neglijata. Incercati sa faceti acest lucru inainte de a conduce masina. Cand inspectati anvelopa asigurati-va ca toate au presiunea corecta si nu sunt plate. Inspectia anvelopei va permite de asemenea sa determinati daca una dintre acestea au pagube sau este nevoie de inlocuire.

    2. Controlati anvelopa regulat pentru a determina daca exista posibile daune privind suspensia masinii.

    Un bun indicator al unei suspensii deteriorate este pozitia pneurilor. In cazul in care fiecare pneu se inclina spre sau din autovehicul, acest lucru ar putea insemna ca suspensiile nu sunt in forma buna. Tot ce poti face in acest caz este sa duci masina int-un service autorizat pentru reparatii.

    3. Verifica presiunea rotilor.

    Acest lucru va va ajuta sa determinati daca o anvelopa trebuie umflata. Pentru acesata sarcina speciala veti avea nevoie de un manometru si o moneda. Folositi manomentrul pentru a verifica daca anvelopele sunt dezumflate. Moneda pe de alta parte este folosita pentru a masura adancimea suprafetei de rulare a anvelopei.

    Cand folositi o moneda incercati sa o introduceti in centrul benzii de rulare. In cazul in care se poate vedea mai mult de jumatate din moneda, acest lucru ar putea insemna ca trebuie sa inlocuiti anvelopele cat mai curand pisibil. Incercati sa faceti asta cel putin de doua ori pe luna.

    4. Verificati uleiul de motor.

    Acest lucru este necesar deoarece deficitul de ulei poate deteriora motorul masinii. Pentru a preveni acest lucru verificati nivelul uleiului in fiecare saptamana. Doar deschideti capota masinii localizati joja si verificati cantitatea de ulei din interiorul motorului. Puteti cu usurinta localiza aceasta zona deoarece este de obicei etichetat ca "OIL" sau "Ulei de motor. Odata  ce este sub nivelul recomandat, incercati sa adaugati ulei.

    Cu toate acestea, in cazul in care este inca pe intervalul recomandat, verifica doar regulat pentru ca nivelul ulei va scadea in cele din urma.

    Vizualizari: 8658