rss

Seat Leon Cupra de la Je Design

  1. 23/05/2007
  2. Tags: JE Design, Leon, Seat leon, Seata leon cupra
    Vezi toate fotografiile (3)
    Je Design, tuner specializat in modificarea modelelor companiei Volkswagen, lasasera oarecum treaba neterminata ulterior lansarii programului bazat pe Leon FR in sensul ca tocmai vedeta marcii spaniole, Leon Cupra, ramasese in afara planurilor celor din Leingarten.

    Ei bine, ei isi iau revansa acum cu aceasta bomba alba, a carei performante stau departe de “cumintenia” culorii sale.

    Primul aspect care i-a preocupat insa pe nemti a fost designul exterior al masinii de serie, considerat mult prea la locul lui si apropiat de cel al unui Leon obisnuit.

    Problema a fost rezolvata rapid si destul de dramatic, mai ales daca privim partea frontala cu acel spoiler aerodinamic inspirat parca din ultimele episoade Star Wars. Nebunia continua si in spate, acolo unde decupajul bumperului lasa impresia, de la distanta, ca posteriorul lui Leon Cupra este dominat de cel mai mare difuzor de aer din istoria industriei auto.

    In aceste conditii, pragurile evazate, evacuarea cu patru tevi de esapament, jantele negre de 19 inch si “pleoapele” aplicate farurilor sunt actori condamnati sa joace roluri secundare, totusi importante in ansamblul productiei artisitice.

    Insa toata lumea se va intreba daca tot acest efort la nivel vizual este sprijint si cu ceva adevar la nivelul partii tehnice, iar Je Design are, slava Domnului, un raspuns pozitiv si aici.

    Si asta pentru ca “nemuritorul” doi litri TFSI made by Volkswagen ce dezvolta 240 CP si 300 Nm pe Cupra de serie a fost fortat de inginerii din Leingarten sa dezvolte 285 CP si 385 Nm, astfel incat masina sa ajunga la o viteza maxima de 261 km/h (fata de 247 km/h inainte) si sa accelereze de la 0-100 km/h in doar 5,9 secunde (cu 0,5 secunde mai rapid ca hot-hatch-ul lui Seat).

    Ok, garantia de 1 an pentru motor si transmisie nu este grozava, dar priviti jumatatea plina a paharului: fara nici un risc bugetar, timp de 365 de zile, ati putea fi mai rapizi chiar si decat un M5
    Vizualizari: 2254