rss

Rabla 2011: Sase vouchere la achizitionarea unei masini electrice

  1. 06/04/2011
  2. Tags: masina electrica, Rabla, voucher
    Vezi toate fotografiile (1)

    Romanii care vor achizitiona un autoturism electric prin intermediul programului de innoire a parcului auto vor primi sase vouchere a cate 3.800 lei fiecare. Asa suna textul unei noi ordonante de urgenta pregatita de Guvern si anuntata de Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, la finalul intalnirii cu oficialii Dacia Groupe Renault.

    Ordonanta de urgenta va fi aprobata in decursul a doua saptamani. Initial, beneficiari vor fi institutiile publice, iar stimulentele vor veni in două forme: fie prin programul Rabla, fie prin subventionare directa a unui procent de pana la un sfert din costul unui vehicul electric, in cazul in care institutia nu are o masina veche pe care sa o poata casa.

    Principala problema in aceasta ecuatie ramane infrastructura. Borbely a declarat ca in prezent se lucreaza la dezvoltarea unui mediu favorabil vehiculelor electrice pentru ca proprietarii sa poata reincarca bateria in statii special amenajate.

    In prezent, pe piata din Romania sunt disponibile doua modele electrice: Mitsubishi i-Miev si Citroen C-Zero (imprumuta platforma i-Miev), la un pret ce depaseste 36.000 euro. Cele sase vouchere ar reduce tariful de achizitie cu circa 5.300 euro.

    Editia Rabla 2011 a demarat la data de 20 martie si se desfasoara dupa aceleasi reguli: pentru o masina mai veche de zece ani casata se primeste un voucher in valoare de 3.800 lei. Se pot cumula maxim trei tichete. Noutatea vine pentru institutiile publice, care se pot inscrie acum la programul de innoire a parcului auto national.

    Cei care doresc sa isi schimbe rabla cu o masina noua pot viziona lista producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor, precum si cea firmelor colectoare pe site-ul www.afm.ro, in cadrul sectiunii "Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national 2011".

    Vizualizari: 3529