rss

Rabla 2011: Au fost deja casate 1.000 de masini

  1. 22/03/2011
  2. Tags: Rabla, voucher
    Vezi toate fotografiile (1)

    Desi startul editie Rabla 2011 a avut loc cu cateva zile in urma, circa 1.000 de masini mai vechi de zece ani au fost casate. In total au fost distribuite catre sediile REMAT 11.000 de vouchere, 1.200 ajungand deja la persoanele fizice.

    "Anul trecut, cred, a fost unul dintre cele mai de succes programe, pentru ca am putut sa casam 189.200 de masini, ceea ce inseamna 722 de milioane de lei. Ceea ce inseamna un mediu mai sanatos, inseamna ca au disparut aceste masini si nu mai polueaza, pentru ca noi avem responsabilitati pentru Uniunea Europeana privind calitatea aerului", a declarat Borbély, citat de NewsIn.

    Borbély s-a aratat preocupat de faptul ca "avem un parc de masini destul de invechit, pe care trebuie sa-l reinnoim", in Romania fiind inmatriculate aproximativ 1,8 milioane de masini cu o vechime de peste zece ani.

    Regulile editiei 2011 a programului Rabla raman aceleasi: pentru o masina casata se primeste un voucher in valoare de 3.800 lei. Se pot cumula maxim trei tichete. Lista producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor, precum si cea firmelor colectoare poate fi consultata pe site-ul www.afm.ro, in cadrul sectiunii "Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national 2011".

    Din acest an sunt eligibile la Programul Rabla si institutiile publice, care se vor putea inscrie numai daca vor fi finantate integral in bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, dupa caz, din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, sau integral din venituri proprii.

    Suma alocata pentru Programul Rabla 2011 este de 228 milioane lei si permite casarea a 60.000 de autovehicule. Daca va fi necesar, suma poate fi suplimentata.

    Vizualizari: 1637