rss

Opel Ampera, versiunea europeana a lui Chevy Volt, vine la Geneva

  1. 27/01/2009
  2. Tags: Chevrolet, Chevrolet Volt, General Motors, GM, Opel, Opel Ampera, Voltec
    Vezi toate fotografiile (1)

    Asa cum se anticipa de mai multa vreme, General Motors va prezenta la Salonul Auto de la Geneva din luna martie modelul Opel Ampera, versiunea europeana a lui Chevrolet Volt, care va beneficia de sistemul de propulsie electrica Voltec.

    Cu aceasta tehnologie GM, care functioneaza diferit de orice alt sistem avansat de propulsie, noul concept cu patru usi si cinci locuri va putea acoperi distante scurte de pana la 60 km functionand exclusiv cu ajutorul unui set de baterii litiu-ion, care vor fi incarcate prin intermediul unei prize standard de 230 V.

    Pentru distante mai lungi, Opel Ampera va fi propulsat de un motor clasic, pe benzina, pentru a permite reincarcarea bateriilor si pentru asigurarea unei autonomii de cateva sute de kilometri. Rotile vor fi insa invartite pe tot parcursul vietii modelului exclusiv cu ajutorul propulsorului electric.

    Potrivit informatiilor furnizate de GM, peste 80 % din soferii din Germania conduc zilnic mai putin de 60 km, acest detaliu, coroborat cu un pret bun, urmand sa faca din Ampera un mare succes.

    Deocamdata, GM a publicat o singura fotografie cu noul Opel Ampera, care a suferit mici modificari cum ar fi la partea frontala, insa in mare este foarte similara cu Chevy Volt.

    Vizualizari: 1148
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »