rss

Versiunea electrica Spark este si cea mai puternica din gama

  1. 27/11/2012
  2. Tags: Chevrolet, electric, Spark
    Vezi toate fotografiile (12)

    Chevrolet a pregatit pentru Salonul Auto de la Los Angeles versiunea electrica a citadinei Spark. Desi vorbim despre un sistem de propulsie alternativa, aceasta versiune este cea mai puternica din intreaga gama Spark.

    Chevrolet a publicat, in sfarsit, detaliile tehnice ale modelului electric Spark. A meritat asteptarea intrucat aceasta versiune cu zero emisii este si cea mai puternica din gama, beneficiind de o putere de nu mai putin de 130 cai si un cuplu maxim de 542 Nm. In aceasta configuratie, modelul sprinteaza de la 0 la 0 la 96 km/h (0-60 mile pe ora).

    Energia este furnizata de un bloc de baterii compus din 336 de celule cu un volum total de 133 de litri si cu masa de 254 de kilograme. Acestea pot fi alimentate complet in sapte ore sau in proportie de 80% in numai 20 de minute daca este utilizat un incarcator special, disponibil optional.

    In ceea ce priveste estetica, versiunea electrica Spark prezinta un aspect frontal ce aminteste de versiunea clasica, insa primeste o serie de elemente ce ii confera un aspect proaspat. Dupa cum era de asteptat, s-a renuntat la tevile de evacuare.

    Pentru a-l face si mai atractiv, Chevrolet a pregatit cinci noi nuante pentru caroserie: Electric Blue, Black Granite, Summit White, Silver Ice si Titanium. Totodata, modelul este dotat cu noul sistem multimedia MyLink, care beneficiaza de un ecran touchscreen de sapte inch.

    Vizualizari: 1999