rss

Nissan ia in considerare un Infiniti GT-R sedan

  1. 29/07/2008
  2. Tags: Infiniti
    Vezi toate fotografiile (1)

    Primele zvonuri au aparut in februarie, si, daca s-ar materializa, i-ar bucura nespus, sunt convins, pe dealerii Infiniti.
    Explicatia este simpla: GT-R e cel mai “hot” supercar in acest moment, imaginea pe care o are fiind un bun dorit de orice producator. Chiar daca Corvette-ul ZR-1 a fost mai rapid pe Nurburgring (si sa nu uitam ca acesta este considerabil mai puternic) pestigiul Nissan n-a avut prea mult de suferit, caci japonezii inca-l mai au pe Spec V in maneca. Deci, impulsul pe care un Infiniti GT-R l-ar aduce marcii poate fi semnificativ.

    Fireste, oficialii Nissan au negat totul, dar, se pare, exista zvonuri in Japonia care sustin ca proiectul exista in continuare.
    Astfel, o revista japoneza sustine ca super-sedan-ul va fi prezentat in 2011 si ca va imprumuta multe elemente de la GT-R, inclusiv motorul biturbo de 480 de cai, tractiunea integrala si cutia dublu ambreiaj.
    Pe de alta parte, pozitionarea va fi una mai premium, in cadrul nisei coupe-urilor “cu patru usi”.

    Daca aduni unu cu unu, e clar ca de pe urma acestei strategii Infiniti poate castiga enorm, caci va avea o masina capabila sa concureze cu super-sedan-urile europene, precum BMW M5 sau Mercedes E63 AMG. In aceste conditii, decizia lui Ghosn de a aduce Infiniti permanent in Europa pare sustinuta de cel putin o arma redutabila, de care poate beneficia intreaga gama. Unde mai pui ca un Infiniti GT-R va costa, se estimeaza, cu doar 3.000 de euro mai mult decat Nissan-ul, adica va fi sensibil mai ieftin decat produsele europene.

    Japonezii, cred eu, trebuie sa aiba grija doar de un singur aspect: sa nu “dilueze” prea mult imaginea de “racheta pe roti” a GT-R-ului imprumutand numele catre Infiniti (ceea ce a putea duce la concurenta interna), desi primele detalii despre Spec V par sa intareasca faptul ca produsul Nissan ramane hardcore pana la moarte.

    Vizualizari: 1249
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »