rss

Nissan GT-R Spec V: primele detalii

  1. 29/07/2008
  2. Tags: V spec
    Vezi toate fotografiile (1)
    Geamanul cel rau al celui mai in voga supercar al momentului, Nissan GT-R, se va prezenta in mod oficial abia la Salonul Auto de la Paris insa, multumita celor de la Road&Track, veti afla inca de pe acum cam cat de mult isi vor roade unghiile cei de la Porsche.

    Pregatiti-va, pentru ca auto.ro are toate datele care conteaza despre fenomenul numit GT-R Spec V.

    Precum stiati deja, primul pas pe care trebuia sa il faca GT-R pentru a deveni Spec V era sa tina o cura de slabire; zis si facut: japonezii s-au dat peste cap, au analizat problema pe toate partile si in final au obtinut o masina cu 90 kg mai usoara, masa proprie indicand 1.640 kg.

    Desi poate ca unii nu vor cadea pe spate, trebuie neaparat sa mentionam un amanunt important: motorul lui Spec V nu va avea 480 CP. Nu – inginerii lui Nissan au revizuit grupul motopropulsor pe ici pe colo, prin partile esentiale si au mai stors 40 CP din V6-le de 3,8 litri, ducand totalul la 520 CP.

    Asta il aduce in imediata apropiere a lui Porsche 911 GT2, desi, din punct de vedere al pretului, isi va bate la scor rivalul din Zuffenhausen: in SUA, GT-R Spec V va costa doar vreo 130.000 de $.

    Totusi, asta inseamna aproape dublu comparativ cu versiunea normala, ceea ce ii va face pe multi sa se intrebe daca merita investitia. Un tur rapid pe Nurburgring ne va spune cat de curand...
    Vizualizari: 1054